Breaking news

kaprav
A

Για τα υψηλά τα κρούσματα καθώς και τις παραλλαγές τις Όμικρον, οι οποίες διασπείρονται, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», κ. Νίκος Καπραβέλος

«Τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα δημιουργούσαν προβλήματα»

Αρχικά, μίλησε για την «έκρηξη» των κρουσμάτων, σημειώνοντας πως: «Μας εξέπληξε το ότι ήρθε νωρίτερα η αύξηση, ωστόσο δεν «πέσαμε κι απ’ τα σύννεφα». Τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα δημιουργούσαν προβλήματα. Έχουμε ολέθρια, καταστροφικά αποτελέσματα. Μπορεί να μην έχει την εκρηκτική μορφή των υπόλοιπων κυμάτων, αλλά και τα δεδομένα που έχουμε δείχνουν το πολύ μεγάλο κόστος, βάρος αυτών των συνεπειών της πανδημίας».

Επιπλέον, ο κ. Καπραβέλος για τις παραλλαγές της Όμικρον, λέγοντας πως: «Ευτυχώς αυτές οι παραλλαγές δεν δίνουν τις εκρηκτικές μορφές που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάρρευση του συστήματος υγείας. Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι αυτό, αλλά οι αριθμοί των θανάτων και των διασωληνωμένων». Eνω, σχετικά με τις μάσκες, σχολίασε πως: «Οι μάσκες κακώς καταργήθηκαν, η τέταρτη δόση δεν έχει γίνει από πολλούς».

Δήλωση κ. Σαρηγιάννη για ενδεχόμενη μείωση κρουσμάτων και ενημέρωση γι΄ αυτά σε καθημερινή βάση

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στην ίδια εκπομπή, τόνισε πως αναμένεται πτώση των κρουσμάτων, αναφέροντας πως: «Δεν ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή τη συμβαίνει, λόγω της έλλειψης ενημέρωσης, φαίνονται στοιχεία μιας εβδομάδας πριν... Απόλυτα σκόπιμο να υπήρχε η ενημέρωση σε καθημερινή βάση».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις