Breaking news

anisixos ipnos
A

Ένας ανοσολόγος προειδοποίησε ότι το νέο στέλεχος του Covid μπορεί να προκαλεί διαφορετικά συμπτώματα - συμπεριλαμβανομένου ενός που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Omicron BA.5 είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική υπομεταβλητή που προκαλεί ανησυχία, καθώς συμβάλλει σε ένα νέο κύμα λοιμώξεων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι επιστήμονες έχουν βρει διαφορές με προηγούμενα στελέχη, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να μολύνουν ξανά τους ανθρώπους εντός εβδομάδων από την εμφάνιση του Covid .

«Ένα επιπλέον σύμπτωμα από το BA.5 που παρατηρήσαμε είναι οι νυχτερινές εφιδρώσεις», είπε ο καθηγητής Luke O'Neill από το Trinity College του Δουβλίνου, σε ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Δεν είναι περίεργο;» αυτός πρόσθεσε.

Το BA.5 προκαλεί αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες μαζί με το BA.4, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και της Αυστραλίας. Έγινε επίσης η κυρίαρχη παραλλαγή στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

«Η ασθένεια είναι ελαφρώς διαφορετική επειδή ο ιός έχει αλλάξει», είπε ο καθηγητής O'Neill στο Newstalk την Πέμπτη.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει κάποια ανοσία σε αυτό - προφανώς με τα Τ-κύτταρα και ούτω καθεξής - και ότι ο συνδυασμός του ανοσοποιητικού σας συστήματος και του ιού που είναι ελαφρώς διαφορετικός μπορεί να προκαλέσει μια ελαφρώς διαφορετική ασθένεια, παραδόξως οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι χαρακτηριστικό. Αλλά πολύ σημαντικό, εάν εμβολιαστείτε και είστε ενισχυμένοι, δεν εξελίσσεται σε σοβαρή ασθένεια είναι το μήνυμα που πρέπει να υπενθυμίζουμε συνεχώς στους ανθρώπους».

Το BA.5 ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική τον Φεβρουάριο , ένα μήνα μετά τον εντοπισμό του BA.4 στην ίδια χώρα. Και οι δύο έχουν από τότε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και πυροδότησε ανησυχία για την αναζωπύρωση των λοιμώξεων Covid.

Έρχεται καθώς τα κρούσματα Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 20%, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, με περίπου 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους να μολύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Η αύξηση συνεχίζει να οφείλεται στις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 της Omicron, δήλωσε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, του οποίου τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 1 στους 25 ανθρώπους στην Αγγλία είχαν Covid την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιουνίου.
Αυτό ισοδυναμεί με 2,7 εκατομμύρια μολύνσεις — αύξηση 18% από 2,3 εκατομμύρια την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις