Breaking news

covid_koronoios_krousmata_maska
A

Ξεκίνησαν οι επιστημονικές έρευνες σχετικά με τη Long Covid σε μια μεγάλη προσπάθεια να βρουν οριστικές απαντήσεις για ένα πλήθος φαινομενικά άσχετων και μερικές φορές εξουθενωτικών συμπτωμάτων που έχουν ταλαιπωρήσει ασθενείς και μπερδεύουν τους γιατρούς.

Ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά προγράμματα στον κόσμο, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στις ΗΠΑ,  διεξάγει επίσημη έρευνα, σε μια προσπάθεια να κατανοήσει την αιτιολογία αυτών των μακροχρόνιων συμπτωμάτων και να βρει απαντήσεις.

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί με κρατική χρηματοδότηση ύψους 1,15 δισ. δολαρίων και θα ονομάζεται Recover. Σύμφωνα με το CNBC, στην έρευνα θα συμμετάσχουν συνολικά 40.000 άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2022 με στόχο να καταγράψει τα συμπτώματα της long Covid και να εντοπίσει πως δημιουργούνται.

Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα και οι προσδοκίες είναι υψηλές. Το μέγεθος του προϋπολογισμού, το βάθος και το εύρος της μελέτης σπάνια παρατηρούνται σε επιστημονικές μελέτες. Όπως αναφέρεται, υπάρχουν περισσότερα από 200 συμπτώματα που προκαλούνται λόγω του long Covid σε 10 διαφορετικά όργανα του σώματος, σύμφωνα με έρευνα του «The Lancet».

Ενώ το κοινό χρησιμοποιεί τον όρο Long Covid για συντομογραφία, η επιστημονική ονομασία είναι μετα-οξεία επακόλουθα του Covid ή PASC. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι δεν είναι μια μεμονωμένη ασθένεια αλλά πολλές ξεχωριστές ασθένειες που επηρεάζουν πολλά συστήματα οργάνων.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις