Breaking news

plevris
A

Λίγο μετά την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη σχετικά με τον νέο χάρτη υγείας με χρήματα σε γιατρούς και υποδομές, ο ίδιος προσερχόμενος στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο ανέφερε ότι «Ως Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για τα νέα δεδομένα υγείας, για τον παγκόσμιο χάρτη υγείας και για τις προκλήσεις που υπάρχουν, ειδικά, στον εμβολιασμό, από το φθινόπωρο και μετά».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Ευρώπης αλλά και για την αλληλεγγύη που πρέπει να δείξει η Ευρώπη στις τρίτες χώρες».

Το σχέδιο γύρω από τον Χάρτη Υγείας

Το νέο χάρτη υγείας που θα αναμορφώσει όλο το εθνικό σύστημα και θα παρέχει περισσότερα χρήματα στους γιατρούς του ΕΣΥ αλλά και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο 10ο Regional Growth Conference στην Πάτρα.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα βγαίνουν οι υπουργικές αποφάσεις για το σύστημα πληρωμών των γιατρών το οποίο θα αυξήσει το εισόδημά τους ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που εξυπηρετούν.

Ο Χάρτης Υγείας, είπε ο υπουργός , σχεδιάζεται για να εξυπηρετήσει τον πολίτη και δεσμεύτηκε ότι δεν θα κλείσει καμία δομή. Ακόμα πρόσθεσε ότι τα απογευματινά ιατρεία θα φέρουν ομαλές και διαφανείς λίστες στα πρωινά και περισσότερες δυνατότητες σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για περισσότερα χρήματα.

Ο κ. Πλεύρης στο πλαίσιο της καλύτερης παροχής υγείας στους πολίτες θα μπορούν να συμβάλλονται απευθείας οι ιδιωτικές με τις κρατικές δομές ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται στο σύστημα υγείας για τις υπηρεσίες τους στην πίεση που δέχτηκαν από τον Covid-19.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις