Breaking news

χρήματα
A

Από το λιμάνι του Μανσανίγιο, στο δυτικό Μεξικό, κλάπηκαν 20 εμπορευματοκιβώτια, ορισμένα από τα οποία περιείχαν χρυσό και χρήματα, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που χαρακτηρίζεται «πρωτοφανής», αλλά και «πολύ σοβαρή», σύμφωνα με στοιχεία από τις αρχές.

Η επιχείρηση αυτή, η οποία χαρακτηρίστηκε επίσης η «ληστεία του αιώνα» από κάποια μέσα ενημέρωσης, έγινε στις 5 Ιουνίου σε ιδιωτικό χώρο του βασικού εμπορικού λιμανιού στην ακτή του Μεξικού στον Ειρηνικό, αλλά τίποτα δεν είχε μαθευτεί μέχρι πριν από δύο μέρες.

Οι επίσημες πηγές έκαναν λόγο για έναν θεαματικό τρόπο δράσης των ληστών

Οι δράστες είχαν βαρύ οπλισμό και εξουδετέρωσαν τις ομάδες ασφαλείας του λιμανιού κατά την επίθεση τους.

Η ομάδα των ληστών χρησιμοποίησε στη συνέχεια γερανούς και φορτηγά για 8 με 10 ώρες για να διαχειριστεί τα κοντέινερ, σύμφωνα με δηλώσεις του Γουστάβο Αντριάν Χόγια, του εκπροσώπου για την ασφάλεια της πολιτείας Κολίμα, στην οποία βρίσκεται το λιμάνι.

Ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως: «Ήταν πολύ επιλεκτικοί στο είδος εμπορευμάτων που έκλεψαν: πολύτιμα μέταλλα και άλλα πράγματα, όπως συσκευές κλιματισμού».

Ενώ συνέχισε τονίζοντας πως: «Αυτό είναι πρωτοφανές. Έχουμε και πάλι δει σποραδικές κλοπές εμπορευματοκιβωτίων, αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα».

Ο Οράσιο Ντουάρτε Ολιβάρες, επικεφαλής των μεξικανικών τελωνείων, επισημαίνοντας την σοβαρότητα της επιχείρησης, μιλώντας «για μια πολύ σοβαρή επιχείρηση του οργανωμένου εγκλήματος». Επίσης, ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας όταν έβγαινε από το προεδρικό μέγαρο του Μεξικού.

Ο Ολιβάρες υπογράμμισε ότι η κλοπή έγινε «σε ιδιωτικό χώρο» του λιμανιού.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε, με τη σειρά της, την έναρξη έρευνας, αλλά αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερείς πληροφορίες όσον αφορά την ποσότητα του χρυσού και των χρημάτων που κλάπηκαν.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις