Breaking news

bill gates
A

Την Ελλάδα επισκέπτεται αυτές τις ημέρες οι ηγέτης του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft, Bill Gates. Όπως είναι ήδη γνωστό η Microsoft θα προχωρήσεις σε μία μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα δημιουργώντας τρία νέα data centers στα επιχειρηματικά πάρκα των Σπάτων και του Κορωπίου.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή, ο Mr Microsoft έχει έναν ακόμα λόγω για να επισκεφθεί τη χώρα μας και αυτός δεν είναι άλλος από την αγορά ενός νησιωτικού συμπλέγματος που βρίσκεται νότια της Εύβοιας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της πρωινής εκπομπής του Alpha, ο Bill Gates σκέφτεται να αγοράσει έναντι πολλών εκατομμυρίων τους Πεταλιούς. Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο και ανήκει στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα, ενώ μάλιστα κάποιοι τα αποκαλούν και ως τις «Ελληνικές Μαλδίβες». Η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

 

Να σημειωθεί ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η πληροφορία για την πρόθεση αγοράς των νησιών από τον δημιουργό της Microsoft.

Με εμπορική αξία  που προ διετίας είχε εκτιμηθεί στα 77,23 εκατ. ευρώ, οι Πεταλιοί ανήκουν σε εταιρεία με δύο  αλληλοσυγκρουόμενους μετοχικούς πόλους. Από τη μια πλευρά του λόφου είναι ο Μαρής Εμπειρίκος. Γόνος της πολυπλόκαμης οικογένειας των εφοπλιστών, που κατάγονται από την Άνδρο. Στην αντίθετη πλευρά είναι ο εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης, ο οποίος μεταξύ των άλλων είναι και βασικός μέτοχος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο «Ελινόιλ».

Ο Bill Gates πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου επίσκεψη στην Ακρόπολη ενώ χτες μετέβη με ελικόπτερο στη Μύκονο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις