Breaking news

σουπερ μαρκετ
A

Προβληματισμό, στην καλυτερη περίπτωση, προκαλεί η προτροπή της Ομοσπονδιακής Υπουργού Εσωτερικών του Βερολίνου Νάνσι Φίσερ προς τους γερμανούς πολίτες να «αποθηκεύσουν» φαγητό και υγρά.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, σε συνέντευξή της η υπουργός τόνισε πως «οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα».

Η σοκαριστική προειδοποίηση έρχεται τη στιγμή που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και ενώ αυξάνεται η ανησυχία στις αγορές και την εφοδιαστική αλυσίδα, σε παγκόσμιο επίπεδο. "Σκεφτείτε, για παράδειγμα", σημείωσε η υπουργός, "το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων σε σημαντικές υποδομές" ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικού.

"Εάν το ρεύμα κοπεί για μια μεγάλη χρονική περίοδο ή η καθημερινή ζωή περιοριστεί με κάποιον άλλον τρόπο, τότε σαφώς είναι λογικό να έχουμε στο σπίτι μια προμήθεια έκτακτης ανάγκης".

Μάλιστα, η υπουργός παρέπεμψε τους πολίτες σε ειδική λίστα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος. Και αυτές είναι "10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά". Μάλιστα, συστήνεται στους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και όχι να πάνε μαζικά για ψώνια και δημιουργηθεί πανικός και ελλείψεις στις αγορά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις