Breaking news

INTIME
A

Ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βιασμό ασκήθηκε σε βάρος του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ και υποψήφιο στις τελευταίες ευρωεκλογές με το Πράσινο Κίνημα, Αλέξη Γεωργούλη.

Ήδη η εισαγγελία Βρυξελλών είχε προσδιορίσει για τις 27 Ιουνίου το ποινικό δικαστήριο, αλλά μετά την υποβολή αιτήματος αναβολής που κατέθεσε ο πρώην ευρωβουλευτής στις 26 Ιουνίου, το δικαστήριο μεταφέρθηκε σε νέα ημερομηνία η οποία ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή. Εικάζεται, όμως, ότι θα είναι εντός του τελευταίου διμήνου του 2024. 

Η δίκη θα γίνει τότε, καθώς δικαίωμα αναβολής με αίτημα του κατηγορούμενο προβλέπεται μόνο για μία αφορά. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργούλης είχε απωλέσει από το 2023 τη βουλευτική του ασυλία ύστερα από την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών η οποία διεξήγαγε και την προανάκριση για καταγγελίες υπαλλήλου των ευρωπαϊκών θεσμών. 

Η καταγγέλλουσα είχε ήδη προσκομίσει στις αρχές ιατροδικαστικές γνωματεύσεις σχετικές με τις ανωτέρω κατηγορίες. Πάντως, η εισήγηση ποινικής δίωξης κατά Γεωργούλη και για τα δύο αδικήματα και ο προσδιορισμός της δίκης είχε γίνει πριν από την προεκλογική περίοδο του περασμένου Ιουνίου.

Ωστόσο ο κ. Γεωργούλης συνέχιζε καθ' όλη την περίοδο προ εκλογών να δηλώνει στις τηλεοπτικές εκπομπές όπου προσεκλήθη ως υποψήφιος ότι ουδέποτε κλήθηκε από την βελγική δικαιοσύνη. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια ποινική δίωξη, ήταν «ελεύθερος ηθικά και νομικά» να κατέλθει στις εκλογές, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο προσδιορισμός της ποινικής δίκης αποτελεί την ευκαιρία για τον κ. Γεωργούλη να αναπτύξει τα επιχειρήματα του αλλά και μία δικαίωση της καταγγέλλουσας η οποία είχε υποστεί απίστευτο διασυρμό όταν δημοσιοποιήθηκε, χωρίς δική της πρωτοβουλία, η σοβαρή υπόθεση.  

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις