Breaking news

INTIME
A

Βροχές και καταιγίδες έπληξαν σήμερα, Τρίτη, στην Αλεξανδρούπολη, στην Αιγιάλεια, στη Λάρισα, στη Φωκίδα και στην Ανατολική Ναυπακτία. 

Ειδικότερα, σε ποτάμια μετατράπηκαν, μετά από μισή ώρα έντονης βροχόπτωσης, οι δρόμοι στην Αλεξανδρούπολη, σπίτια κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν ενώ η ορμή του νερού ήταν τέτοια που παρέσυρε αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι πολλές, με τους αρμόδιους φορείς να βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και την παροχή βοήθειας, όπου είναι αναγκαίο.

Όπως αναφέρει στο τοπικό μέσο ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός, «έχουμε ανοίξει δύο από τους τρεις δρόμους που έκλεισαν, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να κυκλοφορούσουν, γιατί είναι και τουριστική περίοδος. Πλημμύρισε το ρέμα Δικέλλου, που μαζεύει όλα τα νερά του ορεινού πεδίου, που έγιναν οι πυρκαγιές. Από τους χείμαρρους κινδύνεψαν περιφράξεις σπιτιών και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην ύδρευση, ευτυχώς όμως οι άνθρωποι μπορούν να κυκλοφορήσουν»

Κατολίσθηση στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Πατρών

Στην περιοχή της Αιγιάλειας, παρατηρούνται ισχυρές βροχοπτώσεις και άνεμοι. Αντίστοιχες καιρικές συνθήκες επικρατούν τόσο στην Κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Φωκίδα όσο και στην Ανατολική Ναυπακτία. 

Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, στο ύψος του Ελαιώνα Αιγιαλείας, λόγω της δυνατής βροχής, προκλήθηκε κατολίσθηση και πτώσεις δέντρων, σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Χριστόπουλος, αντιδήμαρχος έργων της περιοχής. 

Αποκλεισμένος λόγω της κακοκαιρίας είναι ο επαρχιακός δρόμος στα Βιλιβινώτικα Αιγιαλείας που οδηγεί στην Μαμουσιά. 

Για την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν προκύψει λόγω της κακοκαιρίας, έχουν κινητοποιηθεί, δυνάμεις του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και την Πολιτικής Προστασίας. 

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Λάρισα (βίντεο)

 Απότομη ήταν η σημερινή «κολοτούμπα» του καιρού στην Αγιά Λάρισας σήμερα, καθώς οι κάτοικοι ξύπνησαν με έντονη βροχόπτωση. Στις 8:00 το πρωί «άνοιξαν» οι ουρανοί  στην περιοχή, ύστερα από τον παρατεταμένο καύσωνα, ενώ σε κάποιες περιοχές υπήρξε και χαλαζόπτωση.

Μάλιστα, πλημμύρισε προς στιγμή ο δρόμος Λάρισας – Αγιάς σε συγκεκριμένο σημείο. Βάσει των μετεωρολογικών προγνώσεων, από σήμερα έρχονται βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας γενικότερα στην περιοχή της Λάρισας.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του Νίκου Σελίνη από τη Σπηλιά Κισσάβου:

Πατήστε το play και δείτε τον «χάρτη» της βροχής

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές εκτός από τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, όπου θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από νωρίς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και σε όλα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 34 με 36 βαθμούς, και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις