Breaking news

πιστοποιητικό
A

Ένας 60χρονος Γερμανός, φαίνεται να κατηγορείται για το γεγονός ότι εμβολιάστηκε τουλάχιστον 90 φορές, προκειμένου να λάβει τα «πράσινα πάσα» που παραχωρούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, με σκοπό να τα πουλήσεις σε αρνητές του εμβολιαστικού κινήματος.

Ο 60χρονος άνδρας, ο οποίος είναι κάτοικος του Μάγκντεμπουργκ της ανατολικής Γερμανίας, φέρεται να εμβολιάστηκε 90 φορές στη Σαξονία σε διάστημα μερικών μηνών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA. Ωστόσο φαίνεται να έγινε αντιληπτός σε εμβολιαστικό κέντρο του Άιλενμπουργκ στη Σαξονία όταν προσήλθε για 2η συνεχόμενη μέρα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Associated Press.

O 60χρονος, του οποίου το όνομα δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, κατηγορείται για μη εξουσιοδοτημένη έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού και πλαστογράφηση εγγράφων, με αποτέλεσμα να τεθεί υπό κράτηση. 

Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν παρουσίασε παρενέργειες από τη λήψη των δεκάδων δόσεων εμβολίου, διαφορετικών μάλιστα φαρμακοβιομηχανιών.

Από την άλλη η γερμανική αστυνομία έχει πραγματοποιήσει αρκετές εφόδους για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών τους τελευταίους μήνες, καθώς αρκετοί όπως φαίνεται ανεμβολίαστοι Γερμανοί θέλουν να μπαίνουν ελεύθερα σε εστιατόρια, θέατρα, κολυμβητήρια και εργασιακούς χώρους.

Παρά την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, η Γερμανία πήρε τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα την Παρασκευή. Η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική στα καταστήματα, ωστόσο το μέτρο παραμένει σε ισχύ στα μέσα μεταφοράς. Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα η Γερμανία έχει καταγράψει 130.029 θανάτους λόγω Covid-19.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις