Breaking news

ανοιξη
A

Φέτος, η τελευταία Κυριακή του μήνα είναι στις 27 Μαρτίου 2022. Εκείνη την ημέρα οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα μπροστά.

Πιο συγκεκριμένα, όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, θα το γυρίσουμε μία ώρα μπροστά, ώστε να δείξει 04:00.

Η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο (του 2022) και ενδεχομένως και το Μάρτιο του 2023.

Η μέρα μεγαλώνει και μαζί της όλα αλλάζουν. Η θερμοκρασία έχει ανέβει, το κρύο μας έχει χαιρετίσει, το ίδιο και οι πολλές βροχές ενώ το χιόνι γίνεται σιγά σιγά ανάμνηση. 

«Κανένας χειμώνας δεν κρατάει για πάντα. Καμία άνοιξη δεν χάνει τη σειρά της», έγραφε ο Αμερικανός συγγραφέας Hal Borland, και σήμερα, τη στιγμή που έξω από τα παράθυρά μας το κρύο και η βροχή χορεύουν, εμείς ας σκεφτούμε ότι είναι απλά η πρόβα του θανάτου τους.

Η άνοιξη είναι στη γωνία και ετοιμάζεται να εγκατασταθεί και να μας συνεπάρει.

 

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται το τελευταίο κύμα αυτής της κακοκαιρίας, την Πέμπτη, όμως, μετά το παρατεταμένο διάστημα βαρυχειμωνιάς, η άνοιξη θα επιστρέψει. Με εξαίρεση λίγες βροχές και χιόνια στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Σε ανοδική πορεία η θερμοκρασία, με τις μέγιστες στους 15-19 βαθμούς Κελσίου και οι βοριάδες θα πνέουν το πρωί στα 6-8 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν από βορρά προς νότο.

Γιατί, όμως, η άνοιξη είναι τόσο καθοριστική για τη διάθεσή μας;

 

Η Άννα Δάλλα στο iqbeaute.com επισημαίνει ότι η Άνοιξη είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό και εξηγεί:

Το έχουν περιγράψει οι ειδικοί της ψυχικής υγείας, το έχουν επισημάνει οι επιστήμονες μέσω ερευνών και επιστημονικών παρατηρήσεων, το έχουμε δει κι εμείς οι ίδιοι. Όταν εκθέτουμε τον εαυτό μας στη φύση, στον φρέσκο αέρα, στον ήλιο, στις μυρωδιές και στη θέα των ανθισμένων λουλουδιών και των δέντρων, βελτιώνεται η διάθεση και η διανοητική μας κατάσταση και μειώνεται το στρες που νιώθουμε. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν οι μέρες είναι μεγαλύτερες και οι νύχτες μικρότερες, όταν δηλαδή έχουμε την ευκαιρία να εκτιθέμεθα στο φυσικό φως για περισσότερο χρόνο. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις