Breaking news

Θάνος Πλεύρης
A

Για την άρση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, μίλησε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3. Συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε πως «όποιο μέτρο αρθεί, όπως η χρήση των πιστοποιητικών, θα αρθεί με την προϋπόθεση επανεξέτασής του όσο πλησιάζει το φθινόπωρο».

Όσον αφορά στα μέτρα για την πανδημία, ο κ. Πλεύρης είπε πως θα γίνει επαναξιολόγηση όλων των μέτρων είτε σε αυτή είτε στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής των επιστημόνων. Σημείωσε δε ότι στόχος είναι όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι να πηγαίνουμε στην κανονικότητα με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς τόνισε πως αναστολή θα είναι πολύμηνη και θα διαρκεί όσο διαρκούν και οι παρατάσεις των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού. Μάλιστα, σήμερα ή αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή διάταξη για την παράταση, σε πρώτη φάση, της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Υγείας τάσσεται ανοικτά υπέρ της απόλυσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών και προωθεί αντίστοιχη ρύθμιση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία, το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα αποτελεί τυπικό προσόν για την εργασία στο ΕΣΥ.

Σχετικά με το ενδεχόμενο χορήγησης της 4ης δόσης του εμβολίου, ο Θάνος Πλεύρης εκτίμησε ότι η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απόφασης.

«Οι επιστήμονες είναι σε επικοινωνία με τις εταιρίες και μέσα στον Απρίλιο θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα χορηγηθεί τέταρτη δόση του εμβολίου ή θα πάμε σε ένα ετήσιο εμβόλιο όπως αυτό της γρίπης», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις