Breaking news

koronoios_covid_maskes
A

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Επειρογνωμόνων σήμερα αφορά την άρση της χρήσης μάσκας αλλά και μία σειρά άλλων πρωτοκόλλων υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου φαίνεται πως η χρήση μάσκας θα σταματήσει να υφίσταται για τους εξωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα το θέμα σχετικά με την παύση της περασμένης εβδομάδας για την άρση της χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό, έως ότου περάσουν οι Απόκριες, πρόκειται να ξαναβρεθεί στη σημερινή συζήτηση των ειδικών και δεν αποκλείεται αμέσως το Σάββατο (5/02) και πριν τη Καθαρά Δευτέρα να πεταχτούν οι μάσκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάργηση τη μάσκας, εφόσον την εισηγηθούν οι ειδικοί, θα είναι μόνο για τους εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, δηλαδή όταν κυρίως κάποιος περπατά μόνος του ή με την οικογένειά του ή παρέα του.

Σε εσωτερικούς χώρους η χρήση της μάσκας παραμένει, με τη χώρα μας να μη βρίσκεται ακόμη στη φάση να την «πετάξει».

Ωστόσο τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05 Μαρτίου 2022.

Η χρήση μάσκας βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων και των άλλων χωρών, ενώ έχουν ήδη απελευθερώσει τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα.

Τέλος μερικές νέες συστάσεις που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ υποδεικνύουν ότι 70% των Αμερικανών μπορεί πλέον να διακόψει τη χρήση μάσκας, ενώ δεν χρειάζεται να τηρεί κοινωνικές αποστάσεις ή να αποφεύγει τους πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις