Breaking news

oukrania_polemos2
A

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν στα σύνορα με τη Λευκορωσία, με φόντο τις μάχες που εξακολουθούν να διεξάγονται σε περιοχές της Ουκρανίας.

Νωρίτερα το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε επισημάνει ότι στόχος των συνομιλιών αυτών είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο είχε κάνει ήδη λόγο για συνομιλίες προχθές Παρασκευή, όμως Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν πει πως δεν επρόκειτο για σοβαρή πρόταση, με τη Μόσχα να επιδιώκει να εξασφαλίσει την παράδοση της Ουκρανίας. Εξάλλου, αμέσως πριν από την πρόταση για διάλογο, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε καλέσει τον ουκρανικό στρατό να κάνει πραξικόπημα και είχε χαρακτηρίσει τις αρχές της χώρας «συμμορία ναρκομανών και νεοναζί».

Ο Πούτιν, με την ευκαιρία της Ημέρας των Ειδικών Δυνάμεων, χαιρέτισε τον ρόλο αυτών των τελευταίων στην εισβολή, εκφράζοντας «μια ιδιαίτερη αναγνώριση σε εκείνους που με ηρωισμό κάνουν το καθήκον τους» στην Ουκρανία στην οποία εισέβαλε η Ρωσία, παρά τη διεθνή κατακραυγή, την περασμένη Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου.

Στο Κρεμλίνο σήμερα ο Πούτιν

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εργάζεται σήμερα επί της οικονομικής απαντήσεως που πρέπει να δοθεί στις βαριές δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ο πρόεδρος βρίσκεται στο Κρεμλίνο, ασχολείται με την οικονομία», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Οι κυρώσεις είναι βαριές, δημιουργούν προβλήματα (...), αλλά η Ρωσία έχει όλο το αναγκαίο δυναμικό για να αντισταθμίσει τις ζημίες», είπε ακόμα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις