Breaking news

INTIME
A

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πραγματοποιούσε απάτες με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, το κύκλωμα, μέσω γνωστής ιστοσελίδας πώλησης οχημάτων, έκανε αγοραπωλησίες αυτοκινήτων, κερδίζοντας πάνω από 230.00 ευρώ. 

Στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογήθηκαν ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, καθώς και άλλα δύο μέλη του, με την ανακρίτρια να συμφωνεί με εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και κατά περίπτωση με χρηματική εγγύηση.

Το κύκλωμα φέρεται να δρούσε από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, υλοποιώντας συνολικά 19 απάτες, ενώ άλλες 16 απόπειρες απατών. Στη δικογραφία, συμπεριλαμβάνονται συνολικά οκτώ άτομα, ορισμένα από τα οποία έχουν αποβιώσει κι άλλα που βρίσκονται έγκλειστα στις φυλακές.

Οι φερόμενοι ως δράστες, όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία, τηλεφωνούσαν στα θύματα, που είχαν κατοχυρώσει αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων, προσποιούμενοι τους ενδιαφερόμενους για άμεση αγορά των οχημάτων ζητώντας από τα θύματα να τους αποστείλουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους και τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, ώστε να καταθέσουν τα χρηματικά ποσά για την αγορά και την παραλαβή των οχημάτων. 

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, κατήρτιζαν και έστελναν, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, πλαστά αποδεικτικά χρηματικών εμβασμάτων, κυρίως σε μέρες και ώρες που δεν ήταν δυνατή η επαλήθευση της κατάθεσης του ποσού από τους παθόντες (Σαββατοκύριακα, αργίες, μεσημεριανές ώρες κ.λπ.).

Κατά την παραλαβή των αυτοκινήτων, οι δράστες φρόντιζαν να μην εμφανιστούν, προκειμένου να μην αναγνωριστούν από τα ανυποψίαστα θύματα και αντί αυτών εμφανίζονταν άλλα άτομα, κάποια από τα οποία παραμένουν άγνωστα. Ακολούθως, η εγκληματική ομάδα διέθετε προς πώληση τα ίδια αυτοκίνητα, πάλι μέσω της ίδιας ιστοσελίδας, και σε τιμή χαμηλότερη, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία πωλητή και διαφορετικές φωτογραφίες, ώστε να είναι δυσχερής η αναγνώρισή τους από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις