Breaking news

Καθολική εκκλησία
A

Δύο υψηλόβαθμα μέλη στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος και πέντε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου ερευνώνται από τις Αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η έρευνα οδήγησε τον επικεφαλής Χαράλαμπο Βουρλιώτη σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, διαβιβάζοντας παράλληλα το πόρισμά του για τον ποινικό έλεγχο στον εισαγγελέα που καλείται να ελέγξει δυο ιερείς για υπεξαίρεση και πέντε ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το χρονικό

Στο πλαίσιο ενός τυχαίου ελέγχου πριν από 8 περίπου χρόνια εντοπίστηκε έλλειμμα ποσού ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας, ποσό που φέρεται να επενδύθηκε σε νυχτερινά κέντρα. Συγκεκριμένα, χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς που χειρίζονταν οι δύο ιερείς κατέληγαν σε λογαριασμούς ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων.

Με εντολή του προέδρου της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία των πέντε επιχειρηματιών που φέρονται ως αποδέκτες των μεγάλων χρηματικών ποσών. Το πόρισμα διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα που θα ελέγξει αν έχει τελεστεί το κακούργημα της υπεξαίρεσης από τους δύο ιερείς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τους επιχειρηματίες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις