Breaking news

Ξανά ορατή στην Ελλάδα η απόκοσμη ομορφιά του Βόρειου Σέλλας (εικόνες)
A

Ένα απίθανο θέαμα με πρωταγωνιστή το Βόρειο Σέλας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν σε σημεία της νότια Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Ελλάδα αλλά και στα Βόρεια Κανάρια της Ισπανίας.

Το φαινόμενο εμφανίστηκε εξαιτίας μιας ισχυρής ηλιακής καταιγίδας που σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες. Το βράδυ της Τρίτης καταγράφηκε σημαντική εκτίναξη ύλης και μαγνητικού πεδίου από το ηλιακό στέμμα. Οι ειδικοί είχαν εκδώσει προειδοποίηση για γεωμαγνητική καταιγίδα επιπέδου G4 (σ.σ. το δεύτερο υψηλότερο στην πεντάβαθμη κλίμακα), μέγιστης ταχύτητας 1.300 χιλιομέτρων/δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το φαινόμενο παρατηρήθηκε μεταξύ άλλων στο όρος Πάικο, στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, στα Μουδανιά Χαλκιδικής, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, στη Λιβαδειά, στην Εύβοια, στην Κρήτη, στην Λέσβο, στην Κέρκυρα και στην Πεντέλη Αττικής.

Φωτογραφίες από το φανταστικό φαινόμενο ανάρτησε και το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με εικόνες από πολλά σημεία της χώρας:

Στην ομάδα Forecast Weather Greece δημοσιεύθηκε το πρωί της Παρασκευής μια φωτογραφία στην οποία καταγράφηκε του Βόρειου Σέλατος στο Όρος Πάικο: 

Στα σχόλια πολλοί χρήστες από διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως η Μυτιλήνη, η Σκιάθος, η Λάρισα αλλά και άλλες περιοχές ανάρτησαν φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν ότι ο ουρανός «βάφτηκε» κόκκινος - ροζ με το θέαμα να κόβει πραγματικά την ανάσα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις