Breaking news

Καιρός και βόρειο Σέλας
A

Το βόρειο Σέλας έκανε την εμφάνιση του και στον ουρανό της Αττικής, σύμφωνα με όσα ανέφερε και ο διεθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Συγκεκριμένα μία ισχυρή ηλιακή καταιγίδα «χτύπησε» τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο τον ουρανό, φορτίζοντας το βόρειο σέλας και καθιστώντας το ορατό σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Θοδωρής Κολυδάς, το φαινόμενο έγινε ορατό και στον ουρανό πάνω από την Αθήνα. Συγκεκριμένα ο κ. Κολυδας έγραψε ότι «Το σέλας είναι το ωραιότερο φυσικό φαινόμενο που γοητεύει και εμπνέει τους ανθρώπους απ’ την απαρχή του κόσμου. Συνολικά έχουν καταγραφεί 12 τεκμηριωμένες περιπτώσεις εμφάνισης Βόρειου Σέλας πάνω από τον Ελληνικό χώρο τα τελευταία 500 χρόνια και η σημερινή είναι η 13η».

Το Forecast Weather Greece δημοσίευσε επίσης, φωτογραφία με το βόρειο σέλας από την Ζαχάρω Ηλείας.

Το φαινόμενο εμφανίζεται όταν φορτισμένα σωματίδια συγκρούονται με αέρια στην ατμόσφαιρα της Γης γύρω από τους μαγνητικούς πόλους. Στο βόρειο ημισφαίριο, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δραστηριότητας λαμβάνει χώρα μέσα σε μια ζώνη γνωστή ως σέλας, που καλύπτει γεωγραφικά πλάτη μεταξύ 60 και 75 μοιρών. Όταν η δραστηριότητα είναι έντονη, επεκτείνεται και καλύπτει μια μεγαλύτερη περιοχή. Για αυτό το εντυπωσιακό σέλας μπορεί περιστασιακά να φαίνεται νοτιότερα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις