Breaking news

INTIME
A

Ακατάπαυστη είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες με τις διάσπαρτες εστίες της φωτιάς, που μαίνεται από χθες, Κυριακή, το πρωί, στην Κορινθία. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη καεί  50.000 στρέμματα στον Δήμο Ξυλοκάστρου.

Ειδικότερα, δύο είναι τα μεγάλα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να καίνε, το ένα στο χωριό Σοφιανά και το άλλο στο χωριό Ζάχολη, με τη φωτιά τώρα να κινείται δυτικά.

Στη μάχη της κατάσβεσης είναι 452 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 142 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενώ, από αέρος επιχειρούν 14 ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων συντονιστικά, και 8 αεροσκάφη. Δύσκολο καθιστούν το έργο της κατάσβεσης και οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με τις αναζωπυρώσεις το τρίτο 24ωρο που καίει η πυρκαγιά να είναι πλέον συνεχείς.

Λίγο μετά τις 7:00 το πρωί, μάλιστα, οι κάτοικοι στα Σοφιανά έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς την περιοχή Ρέθι.

Από νωρίς το πρωί, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι, ο οποίος είχε κλείσει από αργά το βράδυ της Δευτέρας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή των Ροζενών, της Κορινθίας.

Η κίνηση όλων των οχημάτων γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις