CLOSE

Breaking news

INTIME
A

Σε νοσοκομείο της Αττικής μεταφέρονται δύο πυροσβέστες, που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που μαίνεται, από χθες, Κυριακή, το πρωί, στην Κορινθία.

Ειδικότερα, ο ένας πυροσβέστης έχει αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε λόγω πίεσης του νερού.

Η καταστροφική πυρκαγιά, που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά και εκτείνεται σε μήκος 32 χιλιομέτρων, κατευθύνεται προς τα Τρίκαλα Κορινθίας. 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το μέτωπο προς το Ξανθοχώρι και τις Βρυσούλες, χωρίς να απειλεί σπίτια. Καίει αγροτικές καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις.

Νέα μηνύματα για εκκενώσεις - Κάηκαν σπίτια 

Νωρίτερα, στάλθηκαν νέα μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις συνολικά έξι οικισμών, καθώς η αναζωπύρωση στο Ξυλόκαστρο είναι μεγάλη, με τις φλόγες να βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια. 

Ειδικότερα, μηνύματα για εκκένωση στάλθηκαν στους κατοίκους των οικισμών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίκα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να εκκενώσουν κινούμενοι προς Σοφιανά και Ρέθι. 

Στην περιοχή επιχειρούν περιοδικά 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά. Παράλληλα, στο σημείο έχουν σπεύσει 390 πυροσβέστες με 115 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα.

Η πορεία του καπνού από την μεγάλη φωτιά στην Πελοπόννησο έφτασε ως την Αττική

Όπως φαίνεται και από το δορυφορικό σύστημα, οι καπνοί από το πύρινο μέτωπο, μεταφέρθηκαν στα νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου και στη συνέχεια στην Αττική, για να μεταφερθεί στη συνέχεια προς τις Κυκλάδες και τα Κύθηρα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις