CLOSE

Breaking news

«Μίλησαν» τα Μερομήνια: Έρχεται βαρύς χειμώνας
A

Στο… «ψυγείο» από νωρίς θα μπει η χώρα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα μερομήνια. Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι βαρύς, ασυνήθιστα σφοδρός και θα ξεκινήσει νωρίς.

Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και ουσιαστικά λαμβάνουν υπόψη τις δώδεκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου, τις οποίες χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να «διαβάσουν» τα σημάδια που προβλέπουν τον καιρό για τους επόμενους μήνες. Μάλιστα οι πρώτες εκτιμήσεις έχουν ήδη γίνει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας παρουσιάζει τον καιρό για το επτάμηνο από Σεπτέμβριο 2024 έως τον Μάρτιου 2025. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι πολύ πιο «τσουχτερός» σε σχέση με πέρυσι, ενώ θα σημειωθούν και περισσότερες βροχοπτώσεις.

Τα μερομήνια 

  1. Σεπτέμβριος 2024: Σε φυσιολογικά επίπεδα θερμοκρασίας, αλλά με λιγότερες για την εποχή βροχές
  2. Οκτώβριος 2024: Αξιόλογες βροχές και σε κάποιες περιπτώσεις πάνω από τα συνηθισμένα με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες.
  3. Νοέμβριος 2024: Χειμερινό σκηνικό από το 2ο μισό και αρκετές βροχές
  4. Δεκέμβριος 2024Βροχέρος καιρός, αλλά και χιόνια στα ορεινά, αλλά με ήπιες θερμοκρασίες για την εποχή.
  5. Ιανουάριος 2025: Σχετικά ήπιος ο μήνας, με λιγότερες βροχές, αλλά στις αρχές θα έχει πιο χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά.
  6. Φεβρουάριος 2025: Ψύχρα και χιόνια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καιρού
  7. Μάρτιος 2025: Χωρισμένος στα δύο, με έντονα χειμερινές πινελιές στο 2ο μισό.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις