CLOSE

Breaking news

ΙΚΕΑ
A

Στην ανάκληση κουτάλας που πωλείται στα ΙΚΕΑ, καθώς κρίθηκε ακατάλληλη για τα τρόφιμα, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Παρακολούθησης Παραγόντων Ασφάλειας των Τροφίμων του έτους 2024 – Επίσημος Έλεγχος των Υλικών και Αντικειμένων που Προορίζονται να Έρθουν σε Επαφή με τα Τρόφιμα», ο ΕΦΕΤ και, ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, σε συνεργασία με την Β’ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, διενήργησε δειγματοληψία στο προϊόν «Κουτάλα FULLÄNDAD», πλαστική κουτάλα πολυαμιδίου γκρι χρώματος και μήκους 33 cm με την εμπορική ονομασία «Κουτάλα FULLÄNDAD» και κωδικό προϊόντος 203.929.88.

Το δείγμα βρέθηκε Μη Κανονικό επειδή διαπιστώθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα. Το εν λόγω προϊόν διατέθηκε από την επιχείρηση Housemarket Ανώνυμη Εταιρεία Εμπορίας Ειδών Οικιακής Χρήσεως Επίπλων και Ειδών Εστίας (ΙΚΕΑ).

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το χρησιμοποιήσουν.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις