Breaking news

Ελαιόλαδο
A

Την πρώτη ανάκληση προϊόντος εδώ και 40 χρόνια καλείται να διαχειριστεί η Μινέρβα, μετά την ολοκλήρωση ελέγχων του ΕΦΕΤ, για άμεση απόσυρση του συνόλου συγκεκριμένης παρτίδας «Μινέρβα Νίκη πυρηνέλαιο». 

Ειδικότερα, ΕΦΕΤ και Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση παρουσίας Πολυκυκλικών Υδρογονανθράκων σε ορισμένα είδη τροφίμων», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία «Μινέρβα Νίκη πυρηνέλαιο», με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 16/11/2024. 

Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε «Μη Κανονικό - Μη Ασφαλές»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ βρέθηκε να περιέχει άθροισμα των 4 Πολυκυκλικών Υδρογονανθράκων 27,92μg/kg αντί για 10μg/kg που είναι τα ανώτατα όρια για τα έλαια και τα λίπη. Αυτοί είναι:

  • Βενζο[a]ανθρακένιο
  • Βενζο[a]πυρένιο
  • Βενζο[b]φλουορανθέιο
  • Χρυσένιο

Η Μινέρβα μιλώντας στο FnB Daily ανέφερε πως χθες της επιδόθηκε η απόφαση και είναι σε πλήρη συντονισμό και συνεργασία με τον ΕΦΕΤ για να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ανακληθεί το προϊόν από την αγορά και να αποζημιωθούν οι καταναλωτές που το προμηθεύτηκαν. 

Επισημαίνει, δε, ότι πάντα γίνονται έλεγχοι ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων και πως αυτό θα γίνει και τώρα μιας και ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε ανάκληση προϊόντων. «Εάν έχει γίνει κάποια αστοχία θα κάνουμε ό,τι μπορεί ώστε να μην ξανασυμβεί. Θα κάνουμε εσωτερική έρευνα για να γίνουμε καλύτεροι».

Η Μινέρβα, όπως σημειώνει το FnB Daily, κατέγραψε μονοψήφια ανάπτυξη σε όγκο πωλήσεων στο α' εξάμηνο, προσβλέποντας σε καλύτερες επιδόσεις το υπόλοιπο της σεζόν. Τονίζει, δε, ότι οι υψηλές τιμές που παρατηρούνται στην αγορά ελαιολάδου, αποτελούν - κατ' αναλογία - υψηλά επίπεδα 20ετίας, εκτιμώντας ότι θα επέλθει ισορροπία στην αγορά από τη νέα σεζόν. Πρόθεση της διοίκησης ήταν να μην μετακυλήσει στον καταναλωτή τα κόστη παραγωγής, ενώ οι τελευταίες ανατιμήσεις έγιναν στα τέλη του προηγούμενου έτους

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις