CLOSE

Breaking news

INTIME
A

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πυροσβεστική σχετικά με τη δραστηριότητα των εναέριων μέσων κατά τις ημέρες της φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική, ως έμμεση απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπενθυμίζεται πως σε ανάρτησή του, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε σε ανάρτησή του ότι πετούσαν χθες μόνο τρία εναέρια μέσα, ενώ δια του αρμόδιου τομεάρχη του κόμματος Συμεών Κεδίκογλου υπέβαλε αίτημα για χορήγηση των σχετικών αρχείων επιχειρησιακής δράσης των εναέριων μέσων. 

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία της Πυροσβεστικής, από την Κυριακή 11 Αυγούστου έως και σήμερα, Τρίτη 13 Αυγούστου, τα εναέρια μέσα επιχείρησαν ως εξής:

  • Την Παρασκευή 11 Αυγούστου: 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα)
  • Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου: 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα)
  • Την Τρίτη 13 Αυγούστου, από το πρώτο φως έως τις 13:00 το μεσημέρι20 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα)

Η πυροσβεστική αναφέρει ότι τα εναέρια επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους», δηλαδή δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο.

Χθες Δευτέρα, 12 Αυγούστου, το χρονικό διάστημα από τις 19:30 το απόγευμα έως τις 21:00 το βράδυ επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς 20 εναέρια μέσα.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αμφισβήτησε τα νούμερα της κυβέρνησης, αναφορικά με τα εναέρια μέσα, και κοινοποίησε το επίσημο αίτημα που υπέβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση για να γνωστοποιηθούν και να αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία των εναέριων μέσων. Ανέφερε πως κατά την επίσκεψή του στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας αντίκρισε μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εν μέσω της μεγάλης πυρκαγιάς, αμφισβητώντας τα στοιχεία που δίνει το υπουργείο. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να χορηγηθεί το υλικό από το καταγραφικό σύστημα, καθώς και το αρχείο με τις σχετικές άδειες πτήσεων, από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Αττική, μέχρι και τις 21:30 το βράδυ της Δευτέρα, οπότε και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν λόγω της δύσης του ηλίου.  

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις