CLOSE

Breaking news

παιδικές κατασκηνώσεις Αγίου Ανδρέα
A

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει ότι οι Παιδικές Κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα Αττικής ανοίγουν ξανά από αύριο, Τετάρτη 14 Αυγούστου, καθώς έχουν διασφαλιστεί πλέον ασφαλείς συνθήκες διαμονής.

Η Δ’ περίοδος των κατασκηνώσεων θα φιλοξενήσει συνολικά 300 παιδιά. Η περίοδος θα ολοκληρωθεί με την αναχώρηση των παιδιών τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024.

Κάηκαν 85.000 στρέμματα

Στοιχεία για την έκταση της καταστροφής από την φωτιά που έκαψε την βορειανατολική Αττική εξέδωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus. Η ομάδα χαρτογράφησης της υπηρεσίας συμπέρανε από τις δορυφορικές καταγραφές ότι τα πύρινα μέτωπα εκτάθηκαν σε μήκος 23 χιλιομέτρων με 168 ενεργά μέτωπα, καταστρέφοντας εν τέλει 85.000 στρέμματα.

Την ίδια ώρα οι εικόνες που βλέπου το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τι άφησε πίσω της η φωτιά είναι αποκαρδιωτικές. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής, έφτασε στο Γραμματικό, και τον Μαραθώνα, στο Πάτημα Χαλανδρίου και στα Βριλήσσια και κατέληξε στον οικισμό Ανατολή της Νέας Μάκρης, αφήνοντας πίσω της μόνο στάχτη και αποκαΐδια.

Δείτε ΕΔΩ ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα καμένα της Αττικής. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις