Breaking news

pfizer
A

Ο κόσμος είναι πλέον «καλύτερα προετοιμασμένος» να αντιμετωπίσει μελλοντικές παραλλαγές του κορονοϊού, σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθύνοντος συμβούλου και συνιδρυτή της BioNTech. Τη δεδομένη στιγμή, η γερμανική εταιρεία εργάζεται για την παρασκευή ενός εμβολίου κατά της Όμικρον.


«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν, η εταιρεία του οποίου ανέπτυξε το πρώτο mRNA εμβόλιο κατά του ιού από κοινού με την Pfizer.

«Πάντα θα υπάρχουν νέες παραλλαγές, αλλά πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε καλύτερα» πρόσθεσε.

Πότε να περιμένουμε το εμβόλιο της Pfizer

Το εμβόλιο φαίνεται ότι αργεί ακόμα και υπολογίζεται ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο με Μάιο, αντί για τον Μάρτιο που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Αυτό γιατί η διαδικασία συλλογής δεδομένων προχωρά πιο αργά από ό,τι αναμένανε, όπως δήλωσε στην Bild ο Ουγκούρ Σαχίν.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων «χρειάστηκε να περιμένει περισσότερο από το προγραμματισμένο για τα δεδομένα που απαιτούνται για έγκριση» ανέφερε σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένει ακόμα ασαφές αν θα χρειαστεί τελικά ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο στην Όμικρον. Όσον αφορά τις παραλλαγές, δήλωσε ότι «Αν το κύμα τελειώσει, αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να ξανάρθει».

Εκτίμησε πως η τρέχουσα φάση της πανδημίας «δεν είναι πια τόσο δραματική», ωστόσο «δεν πρέπει να περιμένουμε ότι θα απαλλαγούμε ποτέ από την Covid».

Εμβόλιο κατά της Όμικρον και από τη Moderna

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο επικεφαλής της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε την Πέμπτη ότι το νέο εμβόλιο mRNA της εταιρείας του ειδικά για την Όμικρον αναμένεται τον Αύγουστο.

Πρόσφατη αμερικανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε πειραματόζωα έδειξε ότι το πειραματικό εμβόλιο της Moderna για την πρόληψη της Όμικρον δεν υπερτερεί σε σχέση με το υφιστάμενο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις