CLOSE

Breaking news

INTIME
A

Από πυρά του Λιμενικού κατά σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες στη Σύμη, τραυματίστηκε χθες, Δευτέρα, σοβαρά ένας αλλοδαπός. Σημειώνεται πως το σκάφος βυθίστηκε, μετά την καταδίωξη. 

Το λιμενικό εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου αναφέρεται πως όλα ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα, το μεσημέρι, όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει άτομα κοντά στον όρμο Μαραθούντας στη Σύμη.

Από την πλευρά του, το Λιμενικό υποστηρίζει πως πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα με αρνητικά αποτελέσματα και εν συνεχεία δύο στοχευμένες βολές στη μηχανή του ταχύπλοου. 

Το ταχύπλοο ανέκοψε ταχύτητα και πραγματοποίησε αναστροφή χτυπώντας στη δεξιά πλευρά του πλοίου του Λιμενικού, με αποτέλεσμα τη θραύση του αεροθαλάμου και την ακινητοποίησή του. 

«Από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός έχρηζε ιατρικής περίθαλψης λόγω τραύματος και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες», αναφέρει γενικώς και αορίστως η ανακοίνωση του Λιμενικού με τις πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι ο αλλοδαπός φέρει διαμπερές τραύμα στην κοιλιά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Στη Σύμη εντοπίστηκαν 21 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι σύμφωνα με το Λιμενικό ξεκίνησαν από το Μποζμπουρούν της Τουρκίας το ταξίδι τους για την Ελλάδα έχοντας πληρώσει ο καθένας 4.500 ευρώ για τη μεταφορά τους στη Σύμη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις