Breaking news

INTIME
A

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για το εργατικό δυστύχημα, που σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, στα Ναυπηγεία της Σαλαμίνας.

Ειδικότερα, το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προχώρησε στη σύλληψη του υπάρχου, του α΄ μηχανικού, του τεχνικού ασφαλείας επιβατηγού – οχηματαγωγού ταχύπλοου πλοίου, κυπριακής σημαίας, και της νόμιμης εκπροσώπου ιδιωτικού συνεργείου εργασιών επισκευής και συντήρησης του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι το εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν 63χρονο εργάτη σημειώθηκε χθες, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, στα ναυπηγεία Σαλαμίνας. Ο άτυχος 63χρονος ήταν μέλος ιδιωτικού συνεργείου που εκτελούσε εργασίες σε πλοίο, ωστόσο, υποχώρησε ο καταπέλτης του πλοίου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε η σορός του, η οποία αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και στη συνέχεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Από την πτώση του καταπέλτη, τραυματίστηκε και ο 22χρονος, ο οποίος διακομίστηκε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και έπειτα στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, από όπου εξήλθε και είναι καλά στην υγεία του.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παράλειψη, αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια με βάση άρθρα του Π.Κ. και του Π.Δ. 70/1990 (Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων σε ναυπηγικές εργασίες) κατά περίπτωση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αναζητείται το εξουσιοδοτημένο φυσικό πρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις