Breaking news

Αντώνης Ρέμος: Δεσμεύθηκε η περιουσία του για υποψίες φοροδιαφυγής
A

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως η περιουσία του Αντώνη Ρέμου δεσμεύτηκε για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουλίου, η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πασίγνωστου τραγουδιστή μέχρι του ποσού των 1.500.000 ευρώ.

Η Αρχή, ερευνώντας εταιρεία του καλλιτέχνη, η οποία δεν ασχολείται με το θέαμα, αλλά άλλες δραστηριότητες, βρέθηκε μπροστά σε τυχόν αξιόποινες πράξεις εκ μέρους του τραγουδιστή.

Έτσι, προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και θυρίδων στη περίπτωση που υπάρχουν, έως το ποσό του 1.500.000 ευρώ.

Ο Αντώνης Ρέμος εμφανίζεται έντονα ενοχλημένος από τη δημοσιοποίηση και τη διάσταση της υπόθεσης και αρνείται τα πάντα, υποσχόμενος να δώσει απαντήσεις και στοιχεία, όταν αυτό του ζητηθεί.

Τι χτύπησε το «καμπανάκι» στις αρχές

Το «καμπανάκι» για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή του τραγουδιστή, χτύπησε στους ελεγκτές μετά από στοιχεία που έδειχναν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο ίδιος δήλωνε τα τελευταία 5 χρόνια, ετήσια εισοδήματα 50.000 ευρώ. Το ποσό θεωρήθηκε πολύ χαμηλό για το εύρος ενός τέτοιου καλλιτέχνη, ο οποίος εκτός από τα νυχτερινά κέντρα και τις συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τραγουδάει και σε πολλά ιδιωτικά και κοσμικά πάρτι αλλά και σε επιχειρηματικά events, τόσο τους χειμώνες όσο και τα καλοκαίρια.

Η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Αντώνη Ρέμου προήλθε με την ολοκλήρωση της έρευνας, καθώς οι ελεγκτές φέρονται να ανακάλυψαν στοιχεία για τον ίδιο και εταιρεία συμφερόντων του, η οποία φέρεται να έχει εντελώς διαφορετικό αντικείμενο από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας παρέλαβε το πόρισμα πριν από τέσσερις εβδομάδες και είναι πλέον θέμα χρόνου να κληθεί ο δημοφιλής ερμηνευτής που υποστηρίζει ότι δεν έχει φοροδιαφύγει για να καταθέσει τη δική του άποψη.

Δεν ήταν 50.000 ευρώ οι φορολογικές δηλώσεις του, λέει ο δικηγόρος του

Τα επιχειρήματα του Αντώνη Ρέμου μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας, παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής ο εκ των δικηγόρων του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως υποστήριξε «είναι ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε μια χρονιά στην ατομική του δήλωση υπήρχε εισόδημα 50.000 ευρώ για συγκεκριμένους λόγους, αλλά στις υπόλοιπες που ήταν πολύ περισσότερα τα χρήματα δεν έγινε αναφορά».

Παράλληλα ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι ο Αντώνης Ρέμος «δεν ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση. Ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες, θέλει να ισχύσει και για τον ίδιο».

Όσον αφορά, δε, τα επόμενα νομικά βήματα του τραγουδιστή είπε ότι «η εντολή που έχει δώσει είναι από Δευτέρα να πάμε να πάρουμε τη δικογραφία και να κάνουμε αίτηση κατά προτεραιότητα να ερευνηθεί η υπόθεση εξονυχιστικά».

«Μέχρι στιγμής έχουμε ενημέρωση ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Όταν όμως έχουμε τη δικογραφία, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο δικαστικό συμβούλιο για να ζητήσουμε αποδέσμευση κάποιου εκ των λογαριασμών» εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το παράπονό του (σ.σ. του Αντώνη Ρέμου) είναι ότι παίρνουν τόσο βαριά και επαχθή μέτρα. Φανταστείτε να είναι κλειδωμένος ο λογαριασμός σου και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Όταν μια αρχή έχει αυτή την εξουσία, θα πρέπει στοιχειωδώς να ακούσει τις απόψεις αυτού του ανθρώπου που του δεσμεύει όλη την περιουσία. Εάν θες να τον αιφνιδιάσεις με τη δέσμευση των λογαριασμών του, φώναξε τον την επόμενη ημέρα και μετά στείλε τη δικογραφία στον οικονομικό εισαγγελέα».

«Δυστυχώς αυτές οι έρευνες είναι πολύμηνες και ο ιστορικός νομοθέτης έβγαλε διάταξη ότι αν περάσουν 18 μήνες από τη στιγμή που υπάρξει δέσμευση των λογαριασμών, τότε αποδεσμεύονται εκ του νόμου. Η αρχή, που πρέπει να υπάρχει για να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα, πρέπει να είναι φειδωλή» συμπλήρωσε ο δικηγόρος του τραγουδιστή.

Κατά τον ίδιο «είναι πάρα πολύ μεγάλα τα ποσά» που δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις ως φυσικό πρόσωπο αλλά και στην εταιρεία που είχε ο Αντώνης Ρέμος και «ως καλλιτέχνης έχει πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις που δεν του ανήκαν, έχει δηλώσει τους περισσότερους φόρους από κάθε άλλο καλλιτέχνη».

Η ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής», αναφέρει μέσω των δικηγόρων του, ο γνωστός τραγουδιστής.

Και συνεχίζει: «Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις