Breaking news

Τέλος η είσοδος χωρίς εισιτήριο σε μετρό και λεωφορεία
A

Στην καταπολέμηση του φαινομένου της εισιτηριοδιαφυγής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ. Σταϊκούρας αναγνώρισε ότι το πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής χρήζει αντιμετώπισης και στο πλαίσιο αυτό αυξάνεται ο αριθμός των ελεγκτών, ενώ γίνονται προσπάθειες να μετατραπεί σε ιδιώνυμο αδίκημα η επίθεση σε ελεγκτή κομίστρου, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, τόνισε πως όσο μεγαλύτερη εισπραξιμότητα υπάρχει στον ΟΣΥ από τους ελέγχους, θα επιστρέφουν τα χρήματα αυτά στη βελτίωση των μέσων μεταφοράς προς όφελος των πολιτών. 

900 νέα λεωφορεία στην Αττική έως το τέλος του 2025

Ο υπουργός επεσήμανε επίσης πως μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής 900-950 νέα λεωφορεία, ενώ ανανέωση του στόλου θα υπάρξει και στη Θεσσαλονίκη.

Εξήγησε ότι ήδη κυκλοφορούν 140 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και 110 στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι πλήρως προσβάσιμα για όλους τους πολίτες.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε γνωστό ότι προχθές το ελεγκτικό συνέδριο ενέκρινε δύο συμβάσεις, στις οποίες ιδιώτες και συγκεκριμένα έξι ΚΤΕΛ και δύο τουριστικά γραφεία αναλαμβάνουν την κυκλοφορία 211 νέων λεωφορείων, το αργότερο σε εννέα μήνες στην Ανατολική και στη Δυτική Αττική, ενώ στους δρόμους της πρωτεύουσας αναμένονται άλλα 300 λεωφορεία φυσικού αερίου.

Ανέφερε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη το έργο εκσυγχρονισμού 14 συρμών της γραμμής 1 του Μετρό - πρώην ΗΣΑΠ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Για τους συρμούς που δεν έχουν κλιματιστικό, τόνισε ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα να βρεθούν οι πόροι ύψους 39 εκατ. ευρώ ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ακόμα ότι είναι προσωπική δέσμευση του ίδιου και του πρωθυπουργού να βρεθούν τα 59 εκατομμύρια που απαιτούνται για τη συντήρηση και καλή λειτουργία των ανελκυστήρων στους σταθμούς του μετρό.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις