Breaking news

Ακρόπολη: Ξεκίνησαν οι πριβέ ξεναγήσεις των 5.000 ευρώ
A

Η υπηρεσία εξατομικευμένης επίσκεψης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που δημιουργήθηκε προ μηνών στο πλαίσιο της αναθεώρησης της τιμολογιακής πολιτικής για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του υπουργείου Πολιτισμού, βρήκε τους πρώτους «πελάτες» της, αφού πρόκειται για μια υπηρεσία που απευθύνεται σε «γερά» πορτοφόλια.

Η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο από ένα ζευγάρι Ρώσων, που επέλεξαν να ανέβουν στο μνημείο στη βραδινή διαθέσιμη ζώνη, συνοδεία του προσωπικού τους ξεναγού, ενώ αντίστοιχες «πριβέ» ξεναγήσεις έχουν ήδη κλειστεί για ολόκληρο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Στο ζευγάρι δόθηκαν, όπως προβλέπεται, αναμνηστικά δώρα για την επίσκεψή του. Η υπηρεσία που προσφέρεται, έναντι 5.000 ευρώ, από 1ης Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο, τις ώρες 7-9 π.μ. και 8-10 μ.μ., αφορά ομάδες επισκεπτών μέχρι πέντε άτομα η κάθε μία και με τον συνολικό αριθμό των ομάδων να μην μπορεί να ξεπερνάει τις τέσσερις ανά ζώνη επίσκεψης.

Το πρόγραμμα πυροδότησε διαμάχες όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι και το σωματείο που εκπροσωπεί τους φρουρούς σε αρχαιολογικούς χώρους είπε ότι αντιτίθεται σε αυτές τις ιδιωτικές επισκέψεις που παρακάμπτουν τους συνήθεις επίσημους ξεναγούς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν τη VIP επίσκεψή τους στην πλατφόρμα hhticket.gr και συγκεκριμένα στην επιλογή «The Acropolis Experience». Η υπηρεσία εμφανίζεται διαθέσιμη χωρίς ξενάγηση από τις 9 Ιουλίου και με ξενάγηση (σε επτά γλώσσες) μόνο από τις αρχές Αυγούστου, προκειμένου να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για τον προγραμματισμό των ξεναγών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις