Breaking news

Ελεύθερη είσοδος στα Μουσεία την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024
A

Κλειστός αναμένεται να παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης τις επόμενες ημέρες από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 17:00 το απόγευμα, λόγω πρόβλεψης υψηλών θερμοκρασιών για τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την ΕΦΑ Πόλης Αθηνών και από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων λόγω της πρόβλεψης υψηλών θερμοκρασιών, για τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως ο Αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα πρέπει να κλείσει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα».

Πιο ζεστές μέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη, με το θερμόμετρο να φτάνει στα ηπειρωτικά, ακόμα και τους 43 βαθμούς. Κλειστά σχολεία, τηλεργασία στο Δημόσιο και αυξημένη ετοιμότητα σε όλες τις Μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ, περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – στις κινήσεις τη Πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ επί ποδός βρίσκεται και ο Στρατός για την περιφρούρηση περιστατικών δασών. 

Σε συναγερμό βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω του καύσωνα που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κάλεσε τον διοικητή του ΕΚΑΒ και τους διοικητές των ΥΠΕ να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα προκύψουν από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις