Breaking news

ΑΔΕΔΥ: Σε 24ωρη απεργία σήμερα για τους εργαζόμενους στον ΕΟΔΥ
A

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τα μέλη του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΟΔΥ (που εργάζονται σε προγράμματα του ΕΟΔΥ, Κινητές Ομάδες Υγείας, Philos κλπ) σήμερα, Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έπειτα από αίτημα του δ.σ. του Σωματείου.

Στόχος – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – είναι «να μπορούν να διεκδικήσουν, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην υγεία, την ικανοποίηση των αιτημάτων τους».

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΚΕΣΥ από ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ

Tην αντίθεσή της στη θέσπιση εξετάσεων για απόκτηση ειδικότητας για τους ιατρούς εκφράζει η ΕΙΝΑΠ, εκτιμώντας ότι θα διώξει τους νέους ειδικευόμενους από τη χώρα και υποβαθμίζει το πτυχίο Ιατρικής και δημιουργεί γιατρούς πολλών ταχυτήτων.

Για το λόγο αυτό την Πέμπτη 27 Ιουνίου από τις 9πμ έως τις 12 το μεσημέρι η ΕΙΝΑΠ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΣΥ στις 10πμ. Επίσης ζητάει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ.

Επίσης, στο θέμα των προϋποθέσεων για την έναρξη απόκτησης ειδικότητας των γιατρών αναφέρεται και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και για το λόγο αυτό προχωρά σε στάση εργασίας σήμερα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο.

Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ σε σχετική ανακοίνωση: «Η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για τοποθέτηση φραγμών στην έναρξη ειδικότητας με παραβίαση της σειράς αναμονής μέσω ποσόστωσης και “εξετάσεων”, πρέπει να σημάνει συναγερμό για τους νέους γιατρούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι ανάλογο. Όπως και στο παρελθόν παρόμοιες αποφάσεις έμειναν στα χαρτιά, έτσι και τώρα η προσπάθεια της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις