Breaking news

EINAΠ: Στάση εργασίας την Πέμπτη 27 Ιουνίου και συγκέντρωση στο ΚΕΣΥ
A

Tην αντίθεσή της στη θέσπιση εξετάσεων για απόκτηση ειδικότητας για τους ιατρούς εκφράζει η ΕΙΝΑΠ, εκτιμώντας ότι θα διώξει τους νέους ειδικευόμενους από τη χώρα και υποβαθμίζει το πτυχίο Ιατρικής και δημιουργεί γιατρούς πολλών ταχυτήτων.

Για το λόγο αυτό την Πέμπτη 27 Ιουνίου από τις 9πμ έως τις 12 το μεσημέρι η ΕΙΝΑΠ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΣΥ στις 10πμ. Επίσης ζητάει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ.

Δείτε επίσης - ΕΟΔΥ: 24ωρη απεργία των εργαζομένων αύριο Πέμπτη

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης μετά από πρόταση του ΚΕΣΥ για εξετάσεις για την έναρξη ειδικότητας! Η απόφαση αυτή υποβαθμίζει το πτυχίο Ιατρικής και δημιουργεί γιατρούς πολλών ταχυτήτων.

Ζητάμε τώρα από το υπουργείο Υγείας να αποσύρει την πρόταση που εμπνεύστηκε ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ κ. Μπούμπας για παραβίαση της σειράς αναμονής για ειδικότητα μέσω ποσόστωσης και εξετάσεων.

Η εφαρμογή αυτής της απόφασης θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των κλινικών και φυγή νέων γιατρών στο εξωτερικό.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΕΣΥ!

Προχωράμε σε στάση εργασίας την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2024 09:00 με 12:00 και κινητοποίηση στις 10:00 στο ΚΕΣΥ! Απαιτούμε από το υπουργείο Υγείας και τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ να αποσύρουν αυτό το έκτρωμα. Ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ, ο οποίος δεν έχει κάνει τίποτα εποικοδομητικό για το ΕΣΥ και τους γιατρούς του, οφείλει να παραιτηθεί, ως βασικός εμπνευστής της απαράδεκτη αυτής ρύθμισης.»

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις