Breaking news

ΟΕΝΓΕ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη
A

Στο θέμα των προϋποθέσεων για την έναρξη απόκτησης ειδικότητας των γιατρών αναφέρεται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και για το λόγο αυτό προχωρά σε στάση εργασίας την Πέμπτη 27 Ιουνίου και συγκέντρωση στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ σε σχετική ανακοίνωση: «Η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για τοποθέτηση φραγμών στην έναρξη ειδικότητας με παραβίαση της σειράς αναμονής μέσω ποσόστωσης και “εξετάσεων”, πρέπει να σημάνει συναγερμό για τους νέους γιατρούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι ανάλογο. Όπως και στο παρελθόν παρόμοιες αποφάσεις έμειναν στα χαρτιά, έτσι και τώρα η προσπάθεια της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για τοποθέτηση φραγμών στην έναρξη ειδικότητας με παραβίαση της σειράς αναμονής μέσω ποσόστωσης και «εξετάσεων», πρέπει να σημάνει συναγερμό για τους νέους γιατρούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι ανάλογο. Όπως και στο παρελθόν παρόμοιες αποφάσεις έμειναν στα χαρτιά, έτσι και τώρα η προσπάθεια της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό

Απαιτούμε:

  • Να ακυρωθεί τώρα η απαράδεκτη απόφαση του ΚΕΣΥ που εισάγει φίλτρα στην έναρξη ειδικότητας, υποβαθμίζει το πτυχίο της ιατρικής και συνιστά ευθεία επίθεση σε βάρος των νέων γιατρών σε ότι αφορά τα μορφωτικά τους δικαιώματα.
  • Όχι στη δημιουργία γιατρών πολλών ταχυτήτων.
  • Καμία κατηγοριοποίηση των αποφοίτων Ιατρικής.
  • Πλήρης στελέχωση και ανάπτυξη των Ιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων. 
  • Ουσιαστική αναβάθμιση του περιεχομένου της εκπαίδευσης και εξασφάλιση ενιαίου εκπαιδευτικού προγράμματος ώστε να απορροφάται άμεσα το σύνολο των αποφοίτων της Ιατρικής και να καταργηθεί η αναμονή για την ειδικότητα. Μόνο έτσι θα εξαλειφθεί το φαινόμενο ορισμένα τμήματα να έχουν πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές και άλλα να έχουν πολλές κενές θέσεις ειδικευόμενων.
  • Μοναδική προϋπόθεση για έναρξη ειδικότητας, το πτυχίο Ιατρικής.

Όλοι στην στάση εργασίας 9πμ - 3μμ την Πέμπτη 27/6/24 και στην κινητοποίηση στο ΚΕΣΥ [Μακεδονίας 6-8, Αθήνα] στις 10:00 π.μ. 

Καλούμε τους φοιτητές της ιατρικής, τους μελλοντικούς συναδέλφους μας, να συμμετέχουν μαζικά.

Ελπίζουμε ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ να μην κρυφτεί και να είναι εκεί.»

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις