Breaking news

Ανδρουλάκης - Δούκας - ΠΑΣΟΚ (Eurokinissi)
A

Τις εσωκομματικές ισορροπίες αλλάζει η πρόθεση(;) του Χάρη Δούκα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι ο κ. Δούκας θα αναμετρηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη θα οδηγήσει (αναπόφευκτα) ορισμένους να… αποσυρθούν. Ο δήμαρχος Αθηναίων θεωρείται εντός ΠΑΣΟΚ ένα στέλεχος που μπορεί να συσπειρώσει αρκετές «φράξιες», ωστόσο δεν προέρχεται για παράδειγμα από τη πολιτική μήτρα των «παπανδρεικών.

Από πολιτικός φίλος σε υποψήφιος αντίπαλος;

Θεωρείται από τα νέα στελέχη, που αναδείχτηκαν μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, και ουσιαστικά ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα όταν η Φώφη Γεννηματά αναζητούσε πρόσωπα -άφθαρτα και με θέληση να εργαστούν- για την τεκμηρίωση των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης τον αναβάθμισε τοποθετώντας τον στη θέση του τομεάρχη Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τελικά να διεκδικήσει και να κερδίσει το δήμο της Αθήνας. Τώρα, πλέον, και ο ίδιος φαίνεται πως θέλει -αν και σχετικά σύντομα- να προβιβαστεί στη κεντρική πολιτική σκηνή, απέναντι στον πολιτικό του «φίλο» Νίκο Ανδρουλάκη. Πρόκειται για μια κίνηση που αν τελικά την λάβει ενέχει σοβαρούς κινδύνους -και μεγάλο ρίσκο όπως παραδέχονται πράσινα στελέχη- για το πολιτικό μέλλον του Χάρη Δούκα καθώς εφόσον αποτύχει θα έχει στο παλμαρέ του μια (μεγάλη) ήττα.

Δούκας - Ανδρουλάκης (Eurokinissi)
Δούκας - Ανδρουλάκης (Eurokinissi)

Τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά προς τον Δούκα

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας έστειλε ήδη τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά, επισημαίνοντας -με νόημα- ότι αν ήμουν πολίτης του Δήμου Αθηναίων θα ήθελα ο δήμαρχός μου να ολοκληρώσει τη θητεία του. «Εκτιμώ ότι ο κ. Δούκας θα ολοκληρώσει τη θητεία του και θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που κάνει ήδη με πολύ καλό τρόπο και πολύ επιτυχημένα, να είναι ο δήμαρχος Αθηναίων», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Αλλάζουν οι εσωκομματικοί συχετισμοί

Η απόφασή του σίγουρα θα «ανατάξει» τους εσωκομματικούς συσχετισμούς, διότι πολλοί εκτιμούν ότι θα «διασπάει» το μπλοκ του Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνοντας ανοικτό πεδίο στον/ην υποψήφιο που θα «κατέλθει» υπό τη στήριξη του «παπανδρεϊκού» μπλοκ. Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος θεωρούνται οι επικρατέστεροι ώστε να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος, με τον πρώην πρωθυπουργό πάντως να μην αναμένεται να δώσει «χρίσμα» σε κάποιον από τους δύο.

Χάρης Δούκας - Νίκος Ανδρουλάκης (Eurokinissi)
Χάρης Δούκας - Νίκος Ανδρουλάκης (Eurokinissi)

Τα παραπάνω θα ξεκαθαρίσουν στο Πολιτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη. Θα ακολουθήσει στις 30 Ιουνίου η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι αρμόδια να αποφασίσει για τον «οδικό χάρτη» για την προσφυγή στην κάλπη, η οποία σίγουρα θα επισπευστεί και δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και μέσα στον Ιούλιο. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Ν. Ανδρουλάκης αναμένεται να δώσει μια γεύση της στρατηγικής του και να περάσει στην αντεπίθεση κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξής του στην ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

Μονή της Χώρας: Η νέα πραγματικότητα για το χριστιανικό μνημείο με υπογραφή Ερντογάν

Επίδομα ανεργίας: Αλλάζουν όλα από φθινόπωρο - Το μεταβαλλόμενο ποσό, το μπόνους και η ανατροπή στους εποχικούς

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις