Breaking news

Πανελλήνιες 2024
A

Την Παρασκευή 31 Μαΐου οι μαθητές των Λυκείων εξετάστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων 2024, όπου κλήθηκαν μεταξύ άλλων να γράψουν για το ποίημα του Κωστή Παλαμά, «Το ταξίδι».

Σύμφωνα με το alfavita.gr, παρατηρήθηκε ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έκανε λάθος στο θέμα και αντέγραψε λάθος δύο λέξεις με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το νόημα του κειμένου.

Συγκεκριμένα στην τελευταία στροφή του ποιήματος γράφεται: «ατέλειωτο, έρμο, σ’ άγνωστη χώρα», ενώ το ποίημα λέει «ατέλειωτο, έρμο, σ’ αγνώριστη χώρα».

Επιπλέον την λέξη «Αγάπη» την έχουν γράψει «αγάπη» (με πεζό «α»).

Η στροφή στα θέματα των πανελληνίων:

Ποίημα

Η στροφή χωρίς λάθη:

Ποίημα

Αστοχία και στα Μαθηματικά των ΕΠΑΛ;

Ακόμη σε σημερινό δημοσίευμα του alfavita.gr παρατηρήθηκε αστοχία στη διατύπωση στο Θέμα Γ των Μαθηματικών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις των ΕΠΑΛ σύμφωνα με την Μαθηματική εταιρεία

«Στο Θέμα Γ διαπιστώνουμε αστοχία στη διατύπωση. Ειδικότερα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας μεταξύ των τιμών των δεδομένων και των ζητουμένων. Επισημαίνουμε ότι οι δυνατές τιμές του άγνωστου κ μπορούν να προκύψουν ανεξάρτητα, τόσο από την τυπική απόκλιση, όσο και από τη μέση τιμή που υπολογίζεται με τη βοήθεια του συντελεστή μεταβολής, και δεν συμφωνούν μεταξύ τους.

Προτείνεται να ληφθεί ως σωστή οποιαδήποτε από τις δύο προσεγγίσεις, για να μην αδικηθούν οι υποψήφιοι.» τονίζει η ΕΜΕ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις