Breaking news

INTIME
A

 

Βελτιωμένος είναι ο καιρός σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου, με την αστάθεια του καιρού να υποχωρεί σταδιακά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η αστάθεια του καιρού θα υποχωρήσει προοδευτικά, ωστόσο δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές.

Αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και στις Σποράδες, φαινόμενα που προοδευτικά θα σταματήσουν.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που προοδευτικά θα περιοριστούν. Ωστόσοστην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Στην Αθήνα είναι πιθανό να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές μέχρι το πρωί κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, αλλά προοδευτικά θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές στα ορεινά.

Πρόγνωση καιρού για σήμερα, Κυριακή, από την ΕΜΥ 

Με την πρόβλεψη του καιρού για σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, από το meteo, «συμφωνεί» και η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις