Breaking news

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα
A

Ανοιχτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από τις 25 Απριλίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Το ωράριο που προτείνουν οι εμπορικοί σύλλογοι για τα μικρά εμπορικά καταστήματα είναι να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος προτείνει για την Κυριακή, στα μέλη του, δηλαδή στα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο της Μεγάλης Εβδομάδας, όλα τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη ενώ για την Μεγάλη Παρασκευή τα μικρά μαγαζιά προτείνεται από τους εμπορικούς συλλόγους να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα ενώ ο ΣΕΛΠΕ προτείνει στα μέλη του να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 9 το βράδυ.

Για το Μεγάλο Σάββατο ο ΣΕΛΠΕ προτείνει λειτουργία των καταστημάτων από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Την Τρίτη θα είναι κλειστά λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά σήμερα

Ανοικτά θα παραμείνουν τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl Ελλάς, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα. Ακόμα, το ωράριο των My Market θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Όλα τα σούπερ μάρκετ της ΑΒ Βασιλόπουλος θα λειτουργήσουν την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Τα μόνο επιλεγμένα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μασούτης, θα είναι ανοιχτά από τις 11το πρωί έως και τις 4 νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο Πάσχα 2024.

Σημειώνεται ότι ο  Σκλαβενίτης θα συνεχίσει την παράδοση που τον θέλει να μην ανοίγει τις Κυριακές. Ωστόσο, θα ανοίξει το κατάστημα στο Επιχειρηματικό Πάρκο Smart Park (Σπάτα) το οποίο θα λειτουργήσει από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις