Breaking news

covid_rapidtest
A

Πάνω από 324.000 συμπολίτες μας που έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις, αλλά δεν έχουν κάνει ακόμη την αναμνηστική δόση, θεωρούνται από τις 7 Φεβρουαρίου επισήμως ανεμβολίαστοι.

Βάσει, λοιπόν, των νέων αποφάσεων οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι οφείλουν να κάνουν rapid test δυο φορές την εβδομάδα. Αν δεν το κάνουν δεν θα πληρώνονται, μπορεί να οδηγηθούν και στην απόλυση, ενώ υπάρχουν πρόστιμα και για τους εργαζόμενους και για τους εργοδότες.

Τι συμβαίνει, όμως, με όσους εργαζόμενους (ανεμβολίαστους ή χωρίς την τρίτη δόση) οι οποίοι δεν επιθυμούν να κάνουν rapid test; Μπορεί ο εργοδότης να τους κόψει μέρος του μισθού τους;

Σύμφωνα με τον εργατολόγο, Γιάννη Καρούζο, οι εργοδότες έχουν πράγματι το δικαίωμα να απολύσουν τον εργαζόμενο σε μια τέτοια περίπτωση.


«Αν δεν κάνουν το rapid test, τότε οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να προσέλθουν στη δουλειά τους, καθώς τα πρόστιμα τόσο για την επιχείρηση όσο και για τον ίδιο είναι τσουχτερά», τόνισε σήμερα, μιλώντας στο OPEN ο εργατολόγος. «Σε μία τέτοια περίπτωση βεβαίως και δεν δικαιούνται μισθό για τη συγκεκριμένη μέρα», συμπλήρωσε.

Τόνισε δε, πως ακόμα και αν η επιχείρηση πληρώσει για το rapid test των εργαζομένων της, η υποχρέωση για πληρωμή των δύο τεστ από τον εργαζόμενο παραμένει.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις