Breaking news

estiasi epixeiriseis
A

Μόνο μία μικρή χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν μέχρι σήμερα εισηγήθηκε τελικά η επιτροπή των των ειδικών επιστημόνων που συνεδρίασε χτες για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Η χαλάρωση αυτή αφορά την εστίαση και τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται ανά τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση της επιτροπής είναι να αυξηθεί ο αριθμός αυτός από 6 σε 8 πελάτες ανά τραπέζι. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αλλαγή τόσο στο θέμα της διασκέδασης με όρθιους πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φόβοι της επιτροπής είναι ότι η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στον κλάδο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε «ανεξέλεγκτες» καταστάσεις, ιδιαίτερα στα νυχτερινά καταστήματα. Μάλιστα, οι ίδιοι τονίζουν πως αν και η πορεία της πανδημίας χαρακτηρίζεται ως σταθερή, η ισορροπία είναι εύθραυστή και δεν θα πρέπει να χαλαρώνουμε.

Όσον αφορά την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους, οι επιστήμονες εισηγήθηκαν να παραμείνει ως έχει, δηλαδή στο 10% της πληρότητας.

Το θέμα της διεξαγωγής των εορταστικών εκδηλώσεων για τις Απόκριες θα συζητηθεί τελικά στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, την επόμενη Τετάρτη.

Σαρηγιάννης: Nα «θυσιάσουμε» τις Απόκριες για να κάνουμε... Πάσχα

Από την πλευρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννηςερωτηθείς για το αν θα πρέπει να ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες απάντησε πως θα ήταν προτιμότερο να «θυσιαστούν» ώστε να εορταστεί το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα. Συγκεκριμένα είπε: «Θα ήθελα να πω όχι, αλλά είναι η πιο λογική προσέγγιση».

Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε πως η πανδημία εξακολουθεί να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης ωστόσο σχολίασε πως η κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη«Ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή πχ έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό τις δύο δόσεις εμβολίου, κάνει την κατάσταση να είναι εύθραυστη, από αυτό εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις