Breaking news

Thessaloniki
A

Το θέμα της διεξαγωγής των εορταστικών εκδηλώσεων για τις Απόκριες βρίσκεται σήμερα στη ατζέντα της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων που συνεδριάζουν για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Η πορεία της πανδημίας χαρακτηρίζεται ως σταθερή αλλά, όπως λένε οι επιστήμονες, η ισορροπία είναι εύθραυστή και δεν θα πρέπει να χαλαρώνουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που η επιτροπή σκέφτεται να πει τελικά «όχι» στην διεξαγωγή του καρναβαλιού, ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση και να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα. Επίσης το καρναβάλι κάνει πολύ δύσκολη την ιχνηλάτιση των κρουσμάτων, κάτι που επίσης ανησυχεί τους επιστήμονες.

Πέρα από το καρναβάλι, οι επιστήμονες θα συζητήσουν και για την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους, έτσι ώστε από το 10% που είναι σήμερα να πάει στο 50%. Παράλληλα, όμως υπάρχουν και πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο η πληρότητα να αυξάνεται και στο 80% ενόψει και των ευρωπαϊκών αγώνων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Σε κάθε περίπτωση την ευθύνη για την επιτήρηση των μέτρων μέσα στους χώρους αυτούς θα έχουν οι υπεύθυνοι των ομάδων.

Όσον αφορά την εστίαση, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια αλλαγή τόσο στο θέμα των ορθίων όσο και στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται ανά τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φόβοι της επιτροπής είναι ότι η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στον κλάδο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε «ανεξέλεγκτες» καταστάσεις, ιδιαίτερα στα νυχτερινά καταστήματα.

Σαρηγιάννης: Nα «θυσιάσουμε» τις Απόκριες για να κάνουμε... Πάσχα

Από την πλευρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες απάντησε πως θα ήταν προτιμότερο να «θυσιαστούν» ώστε να εορταστεί το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα. Συγκεκριμένα είπε: «Θα ήθελα να πω όχι, αλλά είναι η πιο λογική προσέγγιση».

Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε πως η πανδημία εξακολουθεί να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης ωστόσο σχολίασε πως η κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη«Ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή πχ έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό τις δύο δόσεις εμβολίου, κάνει την κατάσταση να είναι εύθραυστη, από αυτό εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη».

Πελετίδης: Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για το Καρναβάλι της Πάτρας

Ο Δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε για το Καρνάβαλι της Πάτρας, πως οι ανακοινώσεις για το τί θα κάνει ο Δήμος θα γίνουν την Παρασκευή. Κι αυτό για να έχει αποφασίσει το υπυουργείο Υγείας και η Επιτροπή των Ειδικών, το πλαίσιο που θα ισχύει, λόγω του κορονοϊού.

Να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος έχει στείλει ήδη σχετική επιστολή στο Υπουργείο και αναμένονται οι αποφάσεις εντός της εβδομάδας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις