Breaking news

Με βροχές και καταιγίδες η φετινή Τσικνοπέμπτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
A

Με άστατο καιρό αναμένεται να «τσικνίσουν» οι πολίτες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα επηρεάσουν και τα βορειότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη Χαλκιδική και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων στην Πελοπόννησο και την Κρήτη το μεσημέρι-απόγευμα είναι μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αμετάβλητοι 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στο Θερμαικό βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα ανέβει από τους 6 στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Παρασκευή 8 Μαρτίου

Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Εύβοια με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Από το απόγευμα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη με την εκδήλωση τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με τάση εξασθένησης από τις απογευματινές ώρες. Στα νότια πελάγη αρχικά θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στα δυτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο, 9 Μαρτίου

Αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια με τοπικές βροχές στη Μακεδονία μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα δυτικά. Το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στα δυτικά ηπειρωτικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, και βαθμιαία από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις