Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Στην προσαγωγή του 47χρονου, πατέρα της οικογένεια «παλαιοχριστιανών», που ζει σε παράπηγμα, όπου έχουν σκάψει μέχρι και λαγούμι, στην Κορινθία, προχώρησαν αστυνομικοί, ενώ κατά την έρευνα, δεν εντοπίστηκαν τα παιδιά της οικογένειας, παρότι αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι ένα παιδί ήταν μαζί του.

Ο 47χρονος προσήχθη καθώς φέρεται να αντέδρασε βίαια, κατά τη διάρκεια των σημερινών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στο παράπηγμα, μετά από εισαγγελική παραγγελία που ασκήθηκε χθες, Σάββατο, για να απομακρυνθούν τα πέντε παιδιά. Ακόμασύμφωνα με νεότερες πληροφορίες διεξάγεται παράλληλη επιχείρηση σε περιοχή της Λαμίας.

Επίσης, αναφέρθηκε πως υπάρχει μαρτυρία ότι ο 47χρονος εθεάθη σε τοπική αγορά της Κορινθίας «με ένα πάκο χαρτονομίσματα». 

Δικηγόρος 47χρονου: «Δεν υπάρχει παραμέληση ανηλίκου»

Μετά την προσαγωγή του 47χρονου στην Κορινθία ο δικηγόρος του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε πως «τα παιδιά τα φροντίζουν και εκείνος και η σύζυγός του. Δεν υπάρχει παραμέληση ανηλίκου».

«Αν αναγνωριστεί ως μειονότητα έχει το δικαίωμα να μην πηγαίνει τα παιδιά του σχολείο», είπε ο δικηγόρος του. «Πηγαίνετε στο Μενίδι, στην Κρήτη στα οροπέδια, υπάρχουν παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας στην Κορινθία, στην περιοχή όπου διαμένει η αυτοαποκαλούμενη παλαιοχριστιανική κοινότητα. Εκεί όπου μια πολύτεκνη οικογένεια ζει σε παράπηγμα και όπου έχει σκάψει λαγούμι 30 μέτρων, που το χρησιμοποιούν τα μέλη της  ως οδό διαφυγής.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικά οχήματα κατέφτασαν στο Μάννα Κορινθίας, ενώ στο σημείο έσπευσε εισαγγελέας και κοινωνική λειτουργός, προκειμένου να απομακρυνθούν τα παιδιά.

Περιπολικά και αυτοκίνητα του Δήμου είχαν κατακλύσει τον χωματόδρομο που οδηγεί στο παράπηγμα και το λαγούμι, όπου η οικογένεια ζει σε πρωτόγονες συνθήκες.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις