Breaking news

οικογένεια - Κορινθία
A

Εισαγγελική παραγγελία ασκήθηκε για να απομακρυνθούν τα πέντε παιδιά από την οικογένεια «παλαιοχριστιανών», που ζει σε παράπηγμα, όπου έχουν σκάψει μέχρι και λαγούμι, στην Κορινθία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, είδε το φως το δημοσιότητας το γεγονός ότι οικογένεια «παλαιοχριστιανών», όπως αυτοαποκαλούνται, ζει σε πρωτόγονες συνθήκες, σε παράπηγμα, όπου έχουν σκάψει μέχρι και λαγούμι, στο κοντά στο χωριό Μάννα της Ορεινής Κορινθίας.

Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό μετά από καταγγελία για φωτιά ατόμου για φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χωράφι, το περασμένο Σάββατο, για την οποία, σύμφωνα με την προανάκριση, προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 45χρονος άνδρας που μένει στην περιοχή. Το επόμενο πρωί ισχυρές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τον 45χρονο, την 39χρονη γυναίκα του, την 22χρονη κόρη του και ακόμη ένα ανήλικο άτομο. Η οικογένεια, όχι μόνο αρνήθηκε τον έλεγχο, αλλά τα μέλη της αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς τραυματίζοντας με ένα ξύλο αστυνομικό στο κεφάλι. Μάλιστα  άρπαξαν όπλα που είχαν κρυμμένα στο σημείο, πυροβόλησαν κατά του κλιμακίου και εξαφανίστηκαν από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο σημείο όπου διαμένει η οικογένεια πήγαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα και της ΟΠΚΕ και έπειτα από επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν τα 4 άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η πολύτεκνη οικογένεια (έχουν ακόμη ένα βρέφος ενός έτους, ένα κοριτσάκι 6 ετών και ένα αγοράκι 14 ετών) διαμένει σε αυτοσχέδιο παράπηγμα που δεν υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα, και κάτω από το χωμάτινο δάπεδο έχουν σκάψει το τούνελ μήκους 30 μέτρων. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και ένα τσεκούρι.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της δηλώνουν «ρωμιοί παλαιοχριστιανοί» που «αρνούνται την τεχνολογική πρόοδο». Δεν έχουν καμία σχέση με τον αστικό τρόπο ζωής και πιστεύουν στην εναλλακτική ιατρική, στους εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας και τροφής. Επίσης, κυκλοφορούν με τόξα, βέλη και αυτοσχέδια όπλα, σαν πρωτόγονοι. Φιλοξενούμενη, μάλιστα, είναι και μία γυναίκα από την Άρτα, όπου και εκεί υπάρχει παρόμοια κοινότητα.

Ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδονται, ανέφερε ότι: «Μπορώ και εγώ να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε». Σημειώνεται πως τα παιδιά του δεν πηγαίνουν στο σχολείο και ο ίδιος στο παρελθόν έχει απειλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικούς

Ερωτώμενος για ποιον λόγο ζει με την οικογένειά του σε αυτές τις συνθήκες, ο κ. Καλαϊτζιδάκης, σημείωσε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».

«Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν»

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, τόνισε ότι: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Για την ζωή του τα τελευταία χρόνια στην Κορινθία στο κτήμα που έχει αγοράσει, είπε ότι: «Καταλήγει ο άλλος να είναι ένας ζητιάνος, έχουμε υπογεννητικότητα λέγανε και εγώ τους πίστεψα. Τώρα που έχω έρθει εδώ βγάζω τα δικά μου προϊόντα, έχω το γάλα μου και δεν είμαι ζητιάνος μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου, τέσσερα χρόνια ζω εδώ».

Σχετικά με το ότι είναι παράνομο να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, δήλωσε ότι: «Ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του».

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα», συμπλήρωσε ακόμη.

Τέλος, αναφορικά με το κρύο που μπορεί να έχει στο λαγούμι απάντησε ότι: «Δεν είναι δυσκολότερο από τα Τρίκαλα, που είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Όχι δεν έχει κρύο γι’  αυτό το φτιάξαμε έτσι το χώμα έχει την μεγαλύτερη μόνωση».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις