Breaking news

Καλοκαίρι στην «καρδιά» του χειμώνα φέρνουν οι Αλκυονίδες - Στα ύψη ο υδράργυρος
A

Οι Αλκυονίδες μέρες ήρθαν για να μείνουν, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν έως τους 20 βαθμούς Κελσίου, που θυμίζουν καλοκαίρι.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα για την εποχή κατά 5 με 6 βαθμούς. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ και με θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, αλλά με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 3 έως τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα κεντρικά και τα νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει τους 18 με 20 και τοπικά στα νότια τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου

Αρχικά σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 3 με 5 και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, ωστόσο θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις