Breaking news

χειμώνας
A

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σάββατο, όπως σημείωσε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και μετεωρολόγος, κ. Θοδωρής Κολυδάς, γράφοντας ότι: «Θα μυρίσει χειμώνας».

Ειδικότερα σε ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κολυδάς τόνισε ότι: «Παρά τις διαφορές των αριθμητικών μοντέλων για το ερχόμενο Σάββατο, θεωρείται σίγουρο ότι θα «μυρίσει» χειμώνας σε πολλές περιοχές, κυρίως στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Για τις περιοχές των φαινομένων η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διήμερο, οπότε και θα προσδιοριστεί καλύτερα η θέση του επιφανειακού χαμηλού στα νότια».

Πρόγνωση καιρού για Σάββατο 

Για το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται να σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια θαλάσσια 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Τι καιρό αναμένεται να κάνει τα Χριστούγεννα

Η θερμή αέρια μάζα αναμένεται να επηρεάσει και τη χώρα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και 20-22 στα δυτικά και 22-24 στα ανατολικά και νότια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Κατόπιν τούτου, από το ερχόμενο σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα καταγράψει μεγάλη πτώση, αλλά δεν αναμένεται «τσουχτερό» κρύο. Σε ότι αφορά δε τον καιρό των Χριστουγέννων, εκτιμάται πως θα είναι ήπιος και θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές και καταίγιδες εκείνο το διάστημα.

Σημειώνεται, ότι ο καιρός μετά το πέρας της Πρωτοχρονιάς, θα αρχίσει να θυμίζει περισσότερο χειμώνα, με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας.

Τάσος Αρνιακός: Από μίνι άνοιξη, ξαφνικά χειμώνας και πάλι

Μεγάλες εναλλαγές θα παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Τάσος Αρνιακός στον ΑΝΤ1. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λίγα 24ωρα θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και 10-12 βαθμούς!

Πιο συγκεκριμένα έως και την Παρασκευή θα έχουμε μια μίνι-άνοιξη με θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμη και τους 23-24 βαθμούς, ενώ το Σαββατοκύριακα αναμένουμε ένα χειμωνιάτικο σκηνικό καθώς ο υδράργυρος θα κάνει… βουτιά της τάξης των 10-12 βαθμών! Δηλαδή θα έχουμε έντονο κρύο, ακόμη και χιόνια στα βουνά σε υψόμετρα 500-600 μέτρων. «Δεν είναι πρωτόγνωρα αυτά. Είναι ένα κοντράστ που θέλει προσοχή», τονίζει ο Αρνιακός στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις