Breaking news

Καιρός: Βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες
A

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.  Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), θα παρουσιαστούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στη νότια χώρα, καταιγίδες

Ο καιρός θα βελτιωθεί από τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές ενώ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί και στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί. Θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ στα δυτικά και τα νότια έως το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -1 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 5 έως 16 με 18 βαθμούς ενώ στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Διαβάστε επίσης: Με τι καιρό θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα - Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, θα παρουσιαστούν νεφώσεις με βροχές και, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, πιθανώς καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν έως το μεσημέρι στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα θαλάσσια - παραθαλάσσια πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -1 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18 με 19 και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Live η πορεία του καιρού

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις