Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Σε νέα αυτοκινητοπορεία προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη το απόγευμα οι οδηγοί ταξί στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που περιέχει ρύθμιση, με την οποία επιβάλλεται «χαράτσι» στα εισοδήματα τους, ενώ τούς αποκλείει από τα επιδόματα που μέχρι τώρα δικαιούνταν.

Υπενθυμίζεται ότι το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), στις 5 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Λεωφόρου Καβάλας. Σημειώνεται, ότι η πιο πρόσφατη πορεία έγινε χθες, Τετάρτη το απόγευμα και με βάση το ΣΑΤΑ υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 1.500 ταξί.

ΙΝΤΙΜΕ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χωρίς ταξί για τρίτη μέρα η Αττική

Συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου η απεργία των ταξί στην Αττική. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), η 48ωρη απεργία παρατείνεται για μία ακόμη ημέρα, σε αντίδραση στο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, το οποίο ορίζει τεκμαρτό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους χαρακτηρίζει συλλήβδην «φοροφυγάδες».

Πιο συγκεκριμένα, το ΣΑΤΑ ανακοίνωσε, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, τουλάχιστον άλλη μια ημέρα απεργίας, όταν θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στην Βουλή, δηλαδή σήμερα.

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής για ταξί, καφενεία και περίπτερα 

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χαζηδάκης, σήμερα από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου και στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η διάταξη η οποία χαρακτηρίζει συλλήβδην φοροφυγάδες όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο υπουργός έρχεται να εισάγει τέσσερις νέες ρυθμίσεις που την τροποποιούν, την ώρα που επιχειρηματίες δίνουν και σήμερα τον αγώνα τους προκειμένου να μην ψηφιστεί η διάταξη αυτή στη Βουλή.

Οι τέσσερις «βελτιώσεις»

Πρώτον, θα θεσπιστεί ειδική εξαίρεση από το κριτήριο του τζίρου για τα περίπτερα λόγω της πολύ μεγάλης προσαύξησης που γίνεται στα έσοδά τους από τις πωλήσεις καπνικών προϊόντων. Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν πολύ μικρό περιθώριο κέρδους και γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμη η αλλαγή.

Δεύτερον, θα εξαιρεθούν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοί εφόσον όμως απασχολούνται σε μέχρι δύο εταιρείες. Κρίθηκε, όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης ότι πρέπει να έχουν ανάλογη μεταχείριση με τους «εργαζόμενους με μπλοκάκια» οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως μισθωτοί.

Η τρίτη αλλαγή αφορά στα καφενεία τα οποία δεν θα υπάγονται στον τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού του εισοδήματος εφόσον δραστηριοποιούνται σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους αλλά και σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους.

Τέλος, η τέταρτη αλλαγή που ανακοίνωσε, αφορά στα ταξί. Εφόσον οι οδηγοί κατέχουν ποσοστό έως 25%, το τεκμήριο θα είναι μειωμένο κατά 50%.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις