Breaking news

Τον Νοέμβριο του 2024, το πρώτο εισιτήριο για το μετρό Θεσσαλονίκης
A

Έπειτα από σειρά παρατάσεων και αναβολών, το μετρό της Θεσσαλονίκης «πήρε» τελικά συγκεκριμένη ημερομηνία – για την ακρίβεια, μήνα- εκκίνησης λειτουργίας, διά στόματος του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Intrakat (της εταιρείας που ανέλαβε προ εβδομάδων τα έργα του μετρό), Αλέξανδρου Εξάρχου

Μάλιστα, ο κ. Εξάρχου έκανε τη διαβεβαίωση ότι το Νοέμβριο του 2024 το μετρό Θεσσαλονίκης θα κόβει εισιτήρια σε επιβάτες.

Όπως εξήγησε, το κατασκευαστικό σκέλος έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του και το έργο πλέον είναι στο στάδιο εγκατάστασης των ηλεκτρομηχανολογικών. «Κάναμε τις παραγγελίες των ηλεκτρομηχανολογικών, πληρώσαμε και τώρα περνάμε στο στάδιο της εγκατάστασης», ανέφερε.

Με το που ολοκληρωθεί ο κύκλος των ηλεκτρομηχανολογικών θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια με όλα τα συστήματα σε λειτουργία, που θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για την εμπορική λειτουργία του

Ο ίδιος σημείωσε, σύμφωνα με το ypodomes.gr, πως από την ημέρα που η ΑΚΤΩΡ πέρασε πλέον στην Intrakat το έργο τρέχει προς ολοκλήρωση.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, έδωσε ένα περίγραμμα για την αντίστροφη μέτρηση των έργων που με τη είσοδο του 2024 θα μετρούν πλέον 18 χρόνια από την ημέρα υπογραφής, τον Ιούνιο του 2006.

Από χρόνο σε... χρόνο

Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί πως σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την άνοιξη του 2023, δήλωνε «αισιόδοξος» για την πορεία του έργου, διαμηνύοντας πως το μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στις αρχές του 2024.

Παρόλα αυτά, εδώ είμαστε, για ακόμη μία φορά, να βλέπουμε ακόμη μία παράταση στα «εγκαίνια» του μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα άνοιξε πάλι τις πόρτες του προ ολίγων ημερών, προκειμένου να επισκεφτούν και να δουν από κοντά χώρους του μετρό Θεσσαλονίκης όλοι οι πολίτες.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Νοεμβρίου αντίστοιχα, οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να προσέλθουν στο μετρό με ελεύθερη είσοδο και να δουν από κοντά δύο από τους υπερσύγχρονους συρμούς, οι οποίοι ήταν σταθμευμένοι στην αποβάθρα του σταθμού, ενώ το μεσημέρι βρέθηκαν εκεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, ώστε να «ευλογήσουν» για ακόμη μία φορά το έργο.

Επίσης, αξίζει να υπενθυμιστεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στα μέσα του Μαρτίου 2023 η ιστοσελίδα «Μακεδονία», κατά την επίσκεψη της πολυμελούς αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Γ. Τσακούμη, στο Αμαξοστάσιο στην Πυλαία οι διοικούντες την Αττικό Μετρό, υπογράμμισαν την πεποίθησή τους για την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος παράδοσης του έργου προς λειτουργία στην καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2023, ενώ, παράλληλα, υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης ήταν να τεθεί θα σε εμπορική λειτουργία στο β’ εξάμηνο του 2024

Επιμέλεια: Νέμεσις Τσάμη

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις